Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε ετοιμότητα για πλήρη παρέμβαση ο σερβικός στρατός-Σφαγή στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου

Σφαγή στους δρόμους του Κοσόβου, με τη βία να κορυφώνεται και τους τραυματίες από όλες τις πλευρές να αυξάνονται κατακόρυφα. Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής ειρηνευτικής δύναμης KFOR έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις στο Κόσοβο μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Στις εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα, φαίνονται μέλη της KFOR να κείτονται στο έδαφος, ενώ παρέμβαση κατά της Δύσης είχαμε και από τη Μόσχα.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε πως ο σερβικός στρατός έχει τεθεί σε θέσεις μάχης στην οριογραμμή, ουσιαστικά απέναντι από τις δυνάμεις της KFOR, μεταδίδουν σερβικές πηγές.

«Οι Σέρβοι μας δεν ενοχλήθηκαν από την KFOR, αλλά από τις λεγόμενες ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου Rosu. Ένα μέλος της Rosu έριξε πολλές σφαίρες και χτύπησε τον Σέρβο Ντράγκισα Γκαλζάκ στην πλάτη και στο χέρι. Υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές σε πολλά σημεία, 52 Σέρβοι ήταν τραυματίες, στρατιώτες της KFOR χτύπησαν τους Σέρβους με γυμνά χέρια, ο πιο σοβαρά τραυματισμένος τράγκισα Γκαλζάκ τραυματίστηκε δύο φορές, τώρα βρίσκεται στην εντατική», δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος σε σχετική ενημέρωση.

Πλάνα από την υποχώρηση των μαχητών της KFOR του ΝΑΤΟ στο Ζβετζάν έχουν διαρρεύσει στα κοινωνικά δίκτυα. Από την αρχή, οι δυτικοί ομιλούντες προσπάθησαν να κατηγορήσουν τους Σέρβους διαδηλωτές για την έναρξη της κλιμάκωσης, αν και χρονολογικά, η απείθεια του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβε αρκετές πόλεις που κατοικούνταν από Σέρβους.

«Η τρέχουσα κλιμάκωση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι ανησυχητική και μια μεγάλη εκρηκτική κατάσταση μπορεί να ξεσπάσει στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Μια μεγάλη εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στην καρδιά της Ευρώπης, ακριβώς σε εκείνο το μέρος όπου το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας το 1999 παραβιάζοντας κάθε αρχή της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί καθώς και άλλα έγγραφα του ΟΑΣΕ. Η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά η Δύση έχει ξεκινήσει μια πορεία ολοκληρωτικής υποταγής όλων εκείνων που με οποιονδήποτε τρόπο εκφράζουν τη δική τους γνώμη», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

«Αυτό τονίζει για άλλη μια φορά ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο είναι γεωπολιτικού χαρακτήρα και απαιτεί μια γεωπολιτική λύση που θα διασφάλιζε, όσον αφορά την Ευρώπη, ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλες τις χώρες, και που θα σήμαινε ότι κανένα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει κυριαρχία σε αυτό το μέρος του πλανήτη», δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το TASS.

Προηγούμενο άρθροΜαζικές συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Πάλι κανένας πολιτικός μέσα
Επόμενο άρθροΒιαστήκατε να κατηγορήσετε τον Κατρούγκαλο! Τα ομολογεί όλα η γκόμενα του Ανδρουλάκη – Θα γονατίσει η μεσαία τάξη από τους φόρους