Μπορεί ο κορονοϊός να βρίσκεται σε αποδρομή, ωστόσο, η Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καλεί τις εθνικές υγειονομικές αρχές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την επόμενη θανατηφόρα πανδημία, καταρτίζοντας μία λίστα με γνωστές ασθένειες, η οποία όμως περιέχει και μία ακόμη με το όνομα «νόσος Χ».


Στη νόσο αυτή αναφέρθηκε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (29/5) η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι, συγκριτικά με αυτή, ο κορονοϊός θεωρείται πιο ήπιος.

Η κ. Παγώνη ανέφερε ότι πρόκειται για έναν ιό ο οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος.


«Συγκριτικά ο κορονοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», είπε χαρακτηριστικά η Μάτινα Παγώνη προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 για τον ερχομό του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια, το ίδιο έπραξε και τώρα ο ΠΟΥ, με στόχο τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να είναι έτοιμα για την επόμενη πανδημία.


Όπως ανέφερε στη συνέχεια, προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον εν λόγω ιό, καθώς πρόκειται για μια άγνωστη νόσο -για την ώρα- καθώς δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα στον άνθρωπο και ενδεχομένως ο ιός αυτός να προέλθει από άγρια ζώα.

«Η Νόσος X θα είναι 50% – 70% πιο θανατηφόρα«Το πρόσφατο κύμα κρουσμάτων γρίπης των πτηνών H5N1 στην Καμπότζη είναι απλώς ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα», πρόσθεσε ο Chatterjee, σύμφωνα με τη New York Post.

Προηγούμενο άρθροΓλύτωσε η Καρδίτσα τα χειρότερα – Αναβάλλεται η επίσκεψη του γκαντέμη Μητσοτάκη στην πόλη
Επόμενο άρθροΤις 7 πληγές του Φαραώ έχει φέρει ο Μητσοτάκης – Δάγκωσε πάλι οχιά μια 55χρονη στη Νέα Αγχίαλο