Υπό το φόβο της επτακομματικής Βουλής η οποία μπορεί να στερήσει από τη κυβερνώσα παράταξη μια ικανή αυτοδυναμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να συσπειρώσει την εκλογική βάση του κόμματος, με κύριο αντίπαλο την «χαλαρή» ψήφο του Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια», που κινούνται δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας

Έτσι ο Κ.Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι η «αυτοδυναμία είναι μονόδρομος» μέσω της συνέντευξής του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα και προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας, που μπορεί να στερήσουν ψήφους από το κόμμα.

Σκιαγραφεί και την ταυτότητα της κυβέρνησης που προτίθεται να σχηματίσει, αντλώντας από τη δεξαμενή των νέων προσώπων που εξελέγησαν με τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, είναι σαφής: «Δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι», όπως πολλοί φοβούνται.

Στη ΝΔ ανησυχούν έντονα με το ενδεχόμενο η επόμενη Βουλή να είναι επτακομματική, με την είσοδο «ΝΙΚΗ» και «Πλεύσης Ελευθερίας» κάτι που θα σημαίνει πως ένα ποσοστό της τάξης του 39% μπορεί να μην είναι αρκετό για να έχει το κόμμα αυτοδυναμία ή αν έχει αυτή να είναι οριακή και ισχνή.

Και επειδή προς την «Πλεύση Ελευθερίας» λίγα μπορούν γίνουν στόχος της ΝΔ είναι τώρα η συσπείρωση των ψηφοφορούν και ο περιορισμός του «ΝΙΚΗ» σε ποσοστό κάτω του 3%, για να εξασφαλιστεί ότι δεν μπει στην Βουλή.

Προηγούμενο άρθροΚαμαρώστε τον! Υπηρεσιακός υπουργός της Νέας Δημοκρατίας: Να μάθουμε να ζούμε και να ανεχόμαστε τους μετανάστες
Επόμενο άρθροΑπίστευτη εξέλιξη! Δημοσιογραφικό πρακτορείο στην Τουρκία δείχνει νίκη του Κιλιτσντάρογλου με δύο μονάδες διαφορά!