Οι Τούρκοι πολίτες, προσήλθαν στις επαναληπτικές κάλπες της 28ης Μάη και παρά την κατρακύλα της λίρας και της δεινής οικονομικής κατάστασης της οικονομίας της γείτονος, αποφάσισαν να στηρίξουν στην πλειοψηφία τους την κυβέρνηση Ερντογάν.

Την ώρα που τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώνονται και ενισχύεται η φημολογία για προσφυγή στο ΔΝΤ, ο Ερντογάν προηγείται σχεδόν στο σύνολο της τουρκικής επιφέρειας εκτός των ανατολικών περιοχών που υπάρχει έντονο το κουρδικό στοιχείο. Ο Κιλιτσντάρογλου έχει το προβάδισμα στα παράλια της Μικράς Ασίας και στις κουρδικές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για ακόμη μια φορά καταγράφεται διαφωνία ανάμεσα στα ειδησιογραφικά πρακτορεία που είναι στη σφαίρα επιρροής των δύο υποψηφίων (Anadolu και ANKA), καθώς μεταδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα.
Το «κυβερνητικό» Anadolu καταγράφει πως με καταμετρημένο το 85,4% ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει σαφές προβάδισμα 53,7% έναντι 46,3% του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ τo πρακτορείο ANKA εξακολουθεί να δίνει ισχνό προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου (50,8%-49,19%)

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των εκλογέων έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον πρώτο γύρο.

ΩΡΑ 19:21

Νικητής ο Ερντογάν με 51,8% στο 99% των ψήφων

ΩΡΑ 19:29

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΜέχρι και για την οχιά εξέφρασε άποψη ο Καπραβέλος! Εμβολίασέ την με το Pfizer για να μην παιδεύεται η γυναίκα
Επόμενο άρθροΓελάνε μέχρι και τα αυτιά τους στον ΣΚΑΪ – Οι υπάλληλοι του Ερντογάν πανηγυρίζουν για τον θρίαμβο του