Μετά τον ξυλοδαρμό του βουλευτή του CHP, Αλί Σεκέρ, επειδή εναντιώθηκε στις παρατυπίες στην ψηφοφορία στην Ούρφα, ο βουλευτής της Ούρφα, Μαχμούτ Τανάλ, ο οποίος πήγε στο εκλογικό κέντρο όπου ξυλοκοπήθηκε ο Σεκέρ, δέχτηκε επίσης επίθεση.

Ο Τανάλ χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις στη δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο βουλευτής μας της Κωνσταντινούπολης Αλί Σεκέρ δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα στη συνοικία Σανλιούρφα επειδή αντιτάχθηκε στην παράνομη ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε στο Καρααλί. Έγινε και επίθεση εναντίον μου. Εδώ υπάρχει κρατική αδυναμία! Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και επιθέσεις, θα προστατέψουμε τα σεντούκια! Έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε!».

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, ο Τανάλ κάλεσε το Γραφείο του Κυβερνήτη της Σανλιούρφα, το Αστυνομικό Τμήμα της Επαρχίας της Σανλιούρφα και τη Διοίκηση της Επαρχιακής Χωροφυλακής της Σανλιούρφα να διασφαλίσουν την ασφάλεια της ψηφοφορίας σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παράλληλα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παρατυπίες σε εκλογικά κέντρα εκτός της Ούρφα, στην Κωνσταντινούπολη, το Κοτσαέλι, τη Γιάλοβα και το Μπινγκιόλ. Σε ορισμένα χωριά, η επιτροπές του CHP για την εγκυρότητα του αποτελέσματος δέχθηκαν επίθεση, ενώ αστυνομικοί στο Καντίκιοϊ και το Σαριγέρ στην Κων/πολη, αποτράπηκαν από το να ψηφίσουν χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Το φιλοκουρδικό HDP ανέφερε επίσης παρατυπίες στα ψηφοδέλτια υπέρ του Ερντογάν.

Επίσης, αναφορές κάνουν λόγο για ψήφους από άτομα που τελικά δε φάνηκαν στο εκλογικό κέντρο… Οι κάλπες κλείνουν στις 5 το απόγευμα, τοπική ώρα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται πιο νωρίς από ό,τι στον πρώτο γύρο.

Προηγούμενο άρθροΠανηγυρικός λόγος του Ερντογάν και “αντίο Κεμάλ” στον αντίπαλό του
Επόμενο άρθροΧάρης Κατσιβαρδάς: Κάναμε εξώδικο στην δασκάλα που πρόβαλε την ταινία – Ετοιμάζω μηνυτήρια αναφορά