Είναι πολυέξοδη η συμμετοχή στις εκλογές για τα κόμματα. Ακόμα και η κατάθεση της υποψηφιότητας ενός κόμματος στον Αρειο Πάγο κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Και καλά αν είσαι μεγάλο κόμμα, π.χ. Ν.Δ ή ΠΑΣΟΚ, λίγο το κακό. Τα δίνεις από τα δανεικά και αγύριστα που παίρνεις από τις τράπεζες και δεν σε νοιάζει. Τι 400.000.000 ευρώ που, π.χ., χρωστάει η Ν.Δ. και δεν πρόκειται ποτέ να ξοφλήσει, τι 400.000.000 και μερικές χιλιάδες ευρώ! Το ίδιο είναι… μπαταχτζήδες και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ούτε κρύο ούτε ζέστη τούς κάνει!

Αν όμως είσαι ένα μικρο κόμμα, τα χρήματα αυτά είναι πολύτιμα γιατί πληρώνονται από τις οικονομίες κάποιων ανθρώπων… Πόσο μάλλον όταν πληρώνουν το παράβολο συμμετοχής στις εκλογές αλλά ο Αρειος Πάγος παίρνει τα χρήματα, όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής για διάφορους λόγους κα δεν τους επιστρέφει και τα χρήματα. Οπως έγινε στις τελευταίες εκλογές! Ο Αρειος Πάγος «έκοψε» αρκετά κόμματα που είχαν πληρώσει αρκετές χιλιάδες, ίσως και δεκάδες χιλιάδες, όμως δεν τους επιστρέφει τα χρήματα, όπως θα έπρεπε, αφού ο σκοπός για τον οποίο πληρώθηκε το παράβολο δεν υλοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα είναι ορισμένοι από τους κομμένους, ίσως και όλοι, να μην έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να ξαναδηλώσουν συμμετοχή. Πρόκειται για μια καταφανέστατη αδικία, που καλό θα ήταν να διορθωθεί.

Προηγούμενο άρθροΤούρκοι και τουρκοκύπριοι αποσύρουν τις καταθέσεις από τις τράπεζες με την προοπτική της νίκης του Ερντογάν
Επόμενο άρθροΟι Ρώσοι αναχαίτισαν δύο βρετανικούς πυραύλους που έκανε δώρο η Μ.Βρετανία στους Ουκρανούς