Από τους νικητές της πρώτης Κυριακής των εκλογών είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου που σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά της. Η «Πλεύση» το 2019 πήρε 1,47% και 82.786 ψήφους ενώ το 2023 βρέθηκε μία «ανάσα» από τη Βουλή με 2,89% και 170.060 ψήφους.

Είναι γεγονός πως με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και την υπεράσπιση μιας οικογένειας θύματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε εκ νέου στο προσκήνιο, μετά από ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η αλήθεια είναι, όμως, πως η πολυγλωσσία από το ΣΥΡΙΖΑ και το Μέρα25, και το μη ξεκάθαρο μήνυμα που αυτά τα κόμματα εξέπεμπαν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία αναφορικά με την μετεκλογική τους στρατηγική, έδωσαν περαιτέρω ώθηση στις κάλπες για το κόμμα της Ζωής.

Μπορεί να μην είναι ένα ακόμα αριστερό παραδοσιακό κόμμα, μιας και είναι πραγματικά ένας προσωποκεντρικός σχηματισμός (αλλά από την άλλη, και ο ΣΥΡΙΖΑ με το Μέρα25 δεν είναι προσωποκεντρικά, αν το καλοσκεφτούμε;), μπορεί οι θέσεις της να μην μιλάνε καν για «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής» και για «λαϊκή εξουσία», όπως του ΚΚΕ, η εικόνα όμως που είχε αφήσει στη συνείδηση του κόσμου με την αγωνιστικότητά της, το τσαγανό της και τον τσαμπουκά της, τόσο μέσα στη Βουλή από τη θέση της Προέδρου, όσο και έξω από αυτήν (βλέπε καυγά με Σία Κοσιώνη), έπαιξε το ρόλο της στο να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από τους απογοητευμένους, πρώην πλέον, ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, την Ζωή Κωνσταντοπούλου την ξέρουμε καλά! Πολλά λόγια, κούφια… Έχει μια έπαρση, μια αλαζονεία που δεν εξηγείται! Ν

Προηγούμενο άρθροΑπευθείας αναθέσεις στο όνομα της ψευτοπανδημίας – Τρία εκατομμύρια προμήθεια για self test πήρε η Swiss Med – Ψάχνουν στον ΣΔΟΕ εικονικά τιμολόγια
Επόμενο άρθροΚάθε μέρα αυτοκτονίες – 57χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης “κρεμάστηκε” στην ταράτσα του σπιτιού του