Μια δεύτερη τετραετία «πολύ μεγάλων αλλαγών» επιφυλάσσει στον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνησή του εφόσον κερδίσει τις εκλογές του Ιουνίου σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του ο αρχηγός της ΝΔ στην Καθημερινή.
Έκανε δε μνεία για άλλη μια φορά στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις λέγοντας πως αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. «Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν τις μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία πολύ μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές, τόσο πιο εύκολα θα είναι να τις υλοποιήσω» προσθέτει.
«Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι μία πολύ καλή ένδειξη για το πώς θα ξαναψηφίσουν οι πολίτες. Όμως, πρέπει να πάμε να ξαναψηφίσουμε. Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε. Τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε. Αν, συνεπώς, οι πολίτες επιθυμούν να επιστρέψω στο Μέγαρο Μαξίμου, αν αυτή είναι η επιλογή τους, τότε θα πρέπει να ξαναέρθουν να με ξαναψηφίσουν» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Mεταρρυθμιστικές» προτεραιότητες


Μιλώντας ο πρόεδρος της ΝΔ για τις «μεταρρυθμιστικές» του προτεραιότητες τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρέπει να μειώνει τις ανισότητες και να βελτιώνει τα εισοδήματα, κυρίως των μισθωτών, να είναι φιλική προς το περιβάλλον και ψηφιακή. Στη συνέχεια επανέλαβε τα γνωστά περί προσωπικού στοιχήματός του στη δημόσια υγεία λέγοντας: «Έμαθα πολλά πράγματα και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά πού πρέπει να παρέμβουμε».

Τέλος αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκτιμά ότι όποιος και αν εκλεγεί στην Τουρκία δεν θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική της πολιτική. «Από την άλλη, αναγνωρίζω απόλυτα ότι κάθε νέα πολιτική αρχή στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι μία ευκαιρία για επαναξιολόγηση του τι έγινε αυτή την τετραετία και ενδεχομένως για ένα πλαίσιο καλύτερης κατανόησης και πιο ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα. Αυτή θα είναι η δική μου πρόθεση. Θα τονίσω, ωστόσο, και κάτι κρίσιμο: σημασία δεν έχει μόνο ποιος θα κυβερνά στη γειτονική χώρα. Αλλά ποιος θα κρατά το τιμόνι και στη δική μας πατρίδα. Είναι ακόμη ένας λόγος που καθιστά κρίσιμη την κάλπη της 25ης Ιουνίου» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προηγούμενο άρθροΞεφτίλισαν τον γιο της Ντόρας Ρώσοι φαρσέρ – Γελάει ο κάθε πικραμένος με αυτούς τους καραγκιόζηδες που κάθονται στην καρέκλα
Επόμενο άρθροΣτις 11:00 το βράδυ σε ομάδα του Τelegram θα ανακοινώσει ο κ. Κώστας Αρβανίτης αν προχώρησε η ένωση των πατριωτικών δυνάμεων