Μεταξύ των Ανώτατων Δικαστών, που ξαφνικά αιτήθηκαν τη διαγραφή τους από τη μεγαλύτερη δικαστική Ενωση της χώρας είναι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, καθώς και η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Κλάπα!

Η αιτία της μαζικής αποχώρησης των 23 Ανώτατων Δικαστών, δεν αποτυπώθηκε επίσημα, ούτε και αιτιολογήθηκε.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, αιτία της εσωτερικής ρήξης στη Δικαιοσύνη φέρεται ότι, αποτελούν οι πρόσφατες κρίσεις για τις προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων, όπου για πρώτη φορά υπήρξε αριθμός – ρεκόρ 150 αρνητικών εισηγήσεων, με “θύματα” μάλιστα κορυφαίους δικαστικούς λειτουργούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αντιδράσεις της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, για το “πογκρόμ”, όπως οι ίδιοι οι δικαστές χαρακτήρισαν τις δεκάδες παραλείψεις τους, είχαν στόχο την ηγεσία της Δικαιοσύνης, μέλη της οποία μετείχαν στον Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που αποφάσισε ποιοί θα προαχθούν και ποιοί όχι.

Οι αντιδράσεις από το μεγαλύτερο μέρος των δικαστικού κόσμου της χώρας εστιάστηκαν επίσης στο γεγονός ότι, οι παραλειφθέντες δικαστικοί λειτουργοί, βάσει νόμου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, στερήθηκαν τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, για να επαναξιολογηθούν, καθώς απαιτείτο να έχουν δύο με τρεις θετικές ψήφους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δυνάμωσαν επικίνδυνα οι “φωνές” στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης από δικαστικούς λειτουργούς, που είδαν να “κουρελιάζεται” ο νόμος για τις προαγωγές τους, ο οποίος ίσχυε από ετών και κατακτήθηκε με συνδικαλιστικούς αγώνες, με αποτέλεσμα να στρέφονται και κατά της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι μαζικές και πρωτοφανείς παραλείψεις δικαστών προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων και από μέλη της πλειοψηφίας της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα τις αποχωρήσεις των 23 Αρεοπαγιτών από την ΕνΔΕ, μεταξύ των οποίων και της Προέδρου του Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου.

Η Δικαιοσύνη είναι πλέον καζάνι που βράζει…

Προηγούμενο άρθροΦοβερά πράγματα! Η Ιερά Μονή Καρακάλλου βγάζει “στη σέντρα” τον Νάτσιο για τα ψέματα που είπε!
Επόμενο άρθροΤι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία Κώστα; Γιατί βιάστηκες να καλύψεις το χώρο γύρω από τις ράγες με άσφαλτο – Γνωρίζεις ότι δεν σε καλύπτει καμία βουλευτική ασυλία