Το πρακτορείο ειδήσεων Trend του Αζερμπαϊτζάν και η επίσημη ιστοσελίδα της αζέρικης προεδρίας, μεταδίδουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίεφ, με αφορμή την εορτή της 28ης Μαΐου-Ημέρα της Ανεξαρτησίας για το Αζερμπαϊτζάν.


Το γεγονός ότι η Ελληνίδα ΠτΔ όχι μόνο στέλνει επιστολή (άντε να δεχτεί κανείς ότι είναι μια γραφειοκρατική τυπική υποχρέωση), αλλά σε αυτήν εκφράζεται πολύ θερμά για έναν ηγέτη που έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς παράφρων, σφαγέας και δικτάτορας, αλλά και για μία χώρα που αποτελεί το «μακρύ χέρι» της Τουρκίας και υποτάσσεται σε κάθε απαίτηση του Ερντογάν, πάει πολύ.

  • Η επιστολή της ΠτΔ στον Αλίεφ:

«Εξοχότητα,

Με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας σας – την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, θα ήθελα να σας απευθύνω, εκ μέρους του λαού της Ελλάδας και εκ μέρους μου, τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια και να ευχηθώ στον λαό του Αζερμπαϊτζάν ειρήνη και ευημερία.

Με την ευκαιρία αυτή, επιθυμώ να επιβεβαιώσω την εμπιστοσύνη μου για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας τόσο σε διμερή μορφή, όσο και εντός διεθνών οργανισμών. Είμαι πεπεισμένη ότι η επιτυχημένη συνεργασία Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν στον τομέα της ενέργειας θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξοχότατε, με την ευκαιρία της εθνικής σας εορτής, σας μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου. Παρακαλώ, δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις της βαθύτατης εκτίμησής μου».