Σοκ στο Μιλάνο από τον θάνατο ενός άνδρα που σύμφωνα με την Corriere della Sera «είχε μολυνθεί από διάφορα πολυανθεκτικά βακτήρια και τον μύκητα Candida auris» και είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera «ο ασθενής είχε έρθει από την Ελλάδα και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου με εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν διάφορα θετικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου του Candida auris».


Παράλληλα η εφημερίδα τονίζει οτι «ο άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο πριν από λίγες ημέρες και έχοντας φτάσει από την Ελλάδα, δεν φαίνεται να μολύνθηκε στην Ιταλία με το προφίλ εισαγόμενου κρούσματος».

Ο μύκητας Candida Auris δεν αποτελεί κίνδυνο για το ευρύ κοινό εκτός νοσοκομείου, αλλά ούτε και για τα άτομα τα οποία μπαίνουν στο νοσοκομείο για λίγες μέρες και δεν βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή δήλωνε την 1η Απριλίου στο Πρακτορείο Fm ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης

Προηγούμενο άρθρο“Όργια” από τον Κυριάκο και την συμμορία του: Έστειλαν “δυσμενή” μετάθεση στην Μύκονο αστυνομικό που παρακολουθούσε μέσω της ΕΥΠ τους στόχους που του ανέθεταν
Επόμενο άρθροΠόσο ακόμη θα τα “μαγειρέψετε” για να βγάλετε τον Κούλη με αυτοδυναμία; Μετά από πέντε μέρες έδωσε τα οριστικά εκλογικά αποτελέσματα η Singular Logic – Είχε κολλήσει το σύστημα λένε!