Αφού ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα για να λήξει το πένθος του εκλογικού αποτελέσματος διατύπωσε με σαφήνεια ότι πρέπει εν κινησει να διορθωθεί η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, και να επιδειχθεί κυρίως σοβαρότητα ενόψει της νέας προεκλογικής περιόδου.

Με γνώμονα την ηρεμία τη σοβαρότητα την υπευθυνότητα και τη συλλογικότητα κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να δώσουν τον προεκλογικό αγώνα. Στόχος, όπως επεσήμανε ο ίδιος, να αλλάξει άμεσα η εικόνα του κόμματος προς την κοινωνική πλειοψηφία και κυρίως, τον κόσμο που εκλογικά βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν τον στήριξε στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Και όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η αλλαγή της εικόνας του κόμματος προς τα έξω, δεν είναι «ζήτημα πολιτικής κατεύθυνσης. Ούτε προς το κέντρο ούτε προς τα αριστερά να αλλάξουμε. Αλλά προς τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, τη συλλογικότητα».

Στην πολιτική Γραμματεία η εξειδίκευση των επόμενων βημάτων 

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει εξειδίκευση των βημάτων με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θα δώσει τη μάχη για να ανακόψει την παντοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη και να πείσει όλους τους δημοκρατικές πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Θέλω σήμερα να σας καλέσω να κάνουμε όλες τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές ώστε να περιορίσουμε, να υπερκαλύψουμε αν είναι δυνατόν αυτά τα ελλείματα» ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και προχώρησε λέγοντας τα βήματα τα οποία αναμένονται να εξειδικευτούν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα:

«Να οργανώσουμε από σήμερα συντεταγμένα την παρουσία μας στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Να ανασυντάξουμε την κεντρική εκλογική επιτροπή και τις εκλογικές επιτροπές σε όλη τη χώρα.Να καταλήξουμε σε μια εκλογική καμπάνια που θα λάβει υπόψη τα νέα δεδομένα. Και να εγγυηθούμε ταυτόχρονα με τη στάση, την πράξη και το λόγο μας τη δική μας αλλαγή και ανανέωση. Ότι λάβαμε το μήνυμα και διορθώνουμε στη πράξη τις αστοχίες και τα λάθη μας. Ολομέτωπος αγώνας με τη Δεξιά και την πολιτική της»