Συγκλονιστικό βίντεο με την αναχαίτιση ουκρανικών drones από ρωσικά αεροσκάφη

Συγκλονιστικές εικόνες από την αναχαίτιση ουκρανικών θαλάσσιων drones που επιτέθηκαν στο ρωσικό σκάφος συλλογής πληροφοριών «Ivan Khurs» το οποίο περιπολούσε στην περιοχή των ρωσοτουρκικών αγωγών φυσικού αερίου TurkStream και BlueStream, που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το πιο καθαρό βίντεο που καταδεικνύει το ευάλωτο των θαλάσσιων drones, τουλάχιστον υπό το φως της ημέρας δόθηκε στην δημοσιότητα από το ρωσικό Ναυτικό.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι η επίθεση έχει πολύ μακριά από τις ακτές της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται ότι ο Ουκρανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Β.Ζαλούζνι από την ρωσική Αεροπορία στην Χερσώνα πριν μερικές ημέρες, επιβίωσε, αλλά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στο πλοίο Ivan Khurs του ρωσικού Ναυτικού με θαλάσσια drones στην περιοχή του Στενού του Βοσπόρου», ανακοίνωσε το μεσημέρι το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε τρία μη επανδρωμένα σκάφη». Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως όλα τους καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρουν η επίθεση σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί (05:30) από drones στα νερά της Μαύρης Θάλασσας αφού πέρασε το στενό του Βοσπόρου, σύμφωνα πάντα με ρωσικά ΜΜΕ.