Μόνο στην Ευρώπη μπορούν να δικαστούν για τα εγκλήματα που έκαναν – Άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αποφάσισε η ολομέλεια της ευρωβουλής

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI) συνεδρίασε τη Τρίτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε την έγκριση της σχετικής σύστασης προς την ολομέλεια της ευρωβουλής για την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

Από εδώ και στο εξής αναμένεται η ψηφοφορία να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβολίου.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στο μικροσκόπιο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, η οποία κιόλας ζήτησε την άρση της ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ εγείροντας θέμα για πιθανή απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Από τότε η Μαρία Σπυράκη έχει τεθεί στο περιθώριο από τη ΝΔ, η οποία την έθεσε εκτός ψηφοδελτίων ενώ ανεστάλη και η κομματική της ιδιότητα.

Η ευρωβουλευτής, από τη μεριά της, είχε δηλώσει πως η υπόθεση σχετίζεται με επίδομα αλλοδαπής ενός βοηθού της και είχε επισημάνει πως παραμένει στη διάθεση των Αρχών για την γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης.