Εξαφανίζεται η Τσαπανίδου από την βιτρίνα του Σύριζα μετά τις αποκαλύψεις για είσπραξη ενίσχυσης από τη λίστα Πέτσα

Τέλος -τουλάχιστον από την “βιτρίνα” του ΣΥΡΙΖΑ- σήμανε για την Πόπη Τσαπανίδου. Και όπως μαθαίνουμε η …χαριστική βολή γι αυτό ήρθε μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις ότι η μέχρι τώρα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των μεγαλοδημοσιογράφων που τα έπαιρναν μέχρι πριν από λίγο καιρό από την ανήθικη και διεφθαρμένη κυβέρνηση του Μητσοτάκη την οποία στη συνέχεια υποτίθεται ότι ανέλαβε να …ανατρέψει δίπλα στον Τσίπρα!

Την ώρα μάλιστα που έχουν βγει για τα καλά τα μεγάλα μαχαίρια στην Κουμουνδούρου και σφάζονται δημοσίως για την εκλογική συντριβή της περασμένης Κυριακής, η Π. Τσαπανίδου καταγράφεται ως η πρώτη …απώλεια. Παράπλευρη ή όχι, πάντως η πρώτη απώλεια. Μάλιστα από χθες -στον απόηχο των αποκαλύψεων – κυκλοφορούν έντονες φήμες σε συνδυασμό και με συγκεκριμένες πληροφορίες ότι παραιτήθηκε ήδη και από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί, όπως λένε για να το δικαιολογήσουν, μετά την εκλογή της ως διορισμένης βουλευτή Επικρατείας να “ακολουθήσει” η τοποθέτηση νέου εκπροσώπου Τύπου, αλλά μέχρι να γίνει αυτό -και όταν γίνει- θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση αυτή η ίδια. Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο διότι έρχονται οι δεύτερες εκλογές σε ένα μήνα και το θέμα της εκπροσώπησης είναι ακόμη πιο επιβεβλημένο. Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι για να μην πάρει διαστάσεις και αυτό το εσωτερικό μέτωπο, γίνεται προσπάθεια να “εμφανιστεί” αλλά ως …υπηρεσιακή για τις επόμενες ημέρες μέχρι να βρεθεί μια λύση οριστική. Αν βρεθεί…

Η ιστορία και οι αποκαλύψεις μας για την λίστα Πέτσα ήρθαν να επιβαρύνουν πάντως κι άλλο το βαρύ κλίμα που υπήρχε από πριν τις εκλογές για την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων στο κανάλι Open. Ύστερα μάλιστα από την συντριβή της Κυριακής της χρεώνουν ακόμη περισσότερο και ολόκληρη την επικοινωνιακή αποτυχία του προεκλογικού διαστήματος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Μολονότι μάλιστα είχε παρουσιαστεί ως …μεγάλη μεταγραφή, το αποτέλεσμα έδειξε ότι ήταν το εντελώς αντίθετο!

Επίσης επειδή είχε διάφορα σε βάρος της από το -προ ΣΥΡΙΖΑ- παρελθόν η Π. Τσαπανίδου, έδρασε ως “γενίτσαρος” με το που ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου και δεξιού χεριού του Τσίπρα. Έγινε δηλαδή οπαδός του σκληρού ροκ, για να γίνει αποδεκτή από τον σκληρό πυρήνα του κομματικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου, και γι αυτό έβγαινε πολύ επιθετικά στις εμφανίσεις και τις δηλώσεις της. Μέχρι και την Κυριακή το πρωί απειλούσε με μηνύσεις, αλλά όπως διαπιστώθηκε αυτό από μόνο του δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως τον περιόρισε σε ένα κομμάτι μόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης αφήνοντας απέξω καίρια ζητήματα καθημερινότητας και ουσιαστικών προβλημάτων του Έλληνα πολίτη. Μάλιστα από το πρωί της Κυριακής που απείλησε με τις μηνύσεις για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος από τα γαλάζια …τρολ – μηνύσεις που φυσικά κι αυτές δεν έγιναν ποτέ- η 56χρονη δημοσιογράφος χάθηκε από το προσκήνιο. Για την ακρίβεια, τότε ήταν που έκανε την τελευταία της δήλωση όταν ζήτησε να παρέμβει εισαγγελέας για τις διαρροές από γαλάζιους κύκλους, ότι στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα οι ψηφοφόροι θα πρέπει να διαγράψουν το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου, διαρροή που ήταν “προβοκάτσια”, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε την ακύρωση του ψηφοδελτίου.