Δίνει “εντολές” ο Αλιβιζάτος στον Άρειο Πάγο – Μεθοδεύσεις του Κ@σιδιάρη για να κατέβει στις εκλογές

Στην αποδόμηση της επιχειρηματολογίας του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει στις επόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου να κατέλθει ως… ανεξάρτητος υποψήφιος προχώρησε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να «χρησιμοποιήσει» για να δικαιολογήσει τους ελιγμούς του.

Αφού, δηλαδή, ο Ηλίας Κασιδιάρης επικαλέστηκε γνωμοδότηση του Νίκου Αλιβιζάτου για την ανακοίνωση που έκανε το πρωί της Πέμπτης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι «δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων».

Όπως τονίζει στη δήλωσή του ο Νίκος Αλιβιζάτος για τις μεθοδεύσεις Κασιδιάρη «πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου».

Η δήλωση Αλιβιζάτου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόσφατη δήλωση Κασιδιάρη, ο καθηγητής Αλιβιζάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: Δεν νοείται συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων σε όλη τη χώρα. Πρόκειται, στην πραγματικότητα για πολιτικό κόμμα. Είναι μια προφανής προσπάθεια να καταστρατηγηθούν οι απαγορευτικές ρυθμίσεις του πρόσφατου νόμου.

Τι είχε προηγηθεί

Την αντίδραση Αλιβιζάτου προκάλεσε η ανακοίνωση, μέσω Twitter, από τον Ηλία Κασιδιάρη, της προσπάθειάς του να λάβει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ως… ανεξάρτητος μετά το μπλόκο από τον Άρειο Πάγο για το κόμμα «Έλληνες» πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στην ανάρτησή του ο καταδικασμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εξηγούσε ότι η κίνησή του αυτή να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου».