Ακόμη ένα περιστατικό στη Ζάκυνθο με κλειδωμένο παιδί μέσα στο αυτοκίνητο

Την ώρα που η Ζάκυνθος βρίσκεται σε αναταραχή μετά την είδηση ότι ένα παιδί μόλις ενός έτους βρέθηκε κλειδωμένο σε αυτοκίνητο και ενώ οι μνήμες είναι ακόμη νωπές από την τραγωδία στην Άρτα, οι γονείς που εμφανίστηκαν ατάραχοι στο σημείο όπου είχε συγκεντρωθεί Αστυνομία, προκαλούν με τις δηλώσεις τους.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών έφτασε στο σημείο που είχε παρκάρει το όχημα και έδειξε…έκπληκτο με το πλήθος που είχε μαζευτεί. Είχαν πάει για ψώνια και όταν επέστρεψαν έδειχναν να μην έχουν συνειδητοποιήσει τον βαθμό του κινδύνου. «Εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων η μητέρα του μωρού.

Προηγουμένως, οι περαστικοί είδαν το παιδί μόνο του μέσα στο ΙΧ και ενημέρωσαν την αστυνομία. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που απεγκλώβισαν το μωρό, το οποίο είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, το παιδί βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός της, συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. «Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε όλο αυτό, εμείς έτσι κάνουμε στη χώρα μας», φέρεται να είπε η μητέρας ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού. Με προφορική εντολή αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.