Όλοι μαζί μία συμμορία! Η Τσαπανίδου άρπαξε χρήμα από την λίστα Πέτσα για να προωθήσει τον εκφοβισμό των Ελλήνων με το “Μένουμε Σπίτι” – Πρέπει να περάσουν όλοι δικαστήριο για εσχάτη προδοσία

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι προσλαμβάνει την Πόπη Τσαπανίδου για νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος οι περισσότεροι στο ΣΥΡΙΖΑ ενθουσιάστηκαν και πανηγύριζαν. Ακόμη και αυτοί που είχαν επιφυλάξεις δεν μίλησαν καθόλου για να μην δυσαρεστήσουν την ηγεσία και τον αρχηγό τους που εμφανιζόταν και αυτός να έχει το… αλάθητο. 

Στο διάστημα που ακολούθησε άρχισε να διαπιστώνεται σιγά-σιγά ότι αυτή δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο Τσίπρας σε μία τόσο κρίσιμη θέση. Η πρώην παρουσιάστρια και δημοσιογράφος είχε ήδη αρκετά σε βάρος της ενώ σημαντικές αποκαλύψεις είχαμε κάνει εκείνο το διάστημα και εμείς. Κι ενώ μάλιστα θριαμβολογούσαν για τη “μεταγραφή” της, μόλις είπε από τις αρχές κιόλας εκείνο το “πρόεδρε, έλα με φόρα…” προσφωνώντας τον Τσίπρα σε κομματική εκδήλωση, άρχισε και η γελοιοποίησή της.

Η αλήθεια είναι πριν γίνει κομματική υπάλληλος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ η 56χρονη πρώην παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του open είχε εκφράσει κατά καιρούς από τηλεοράσεως επικρίσεις και αρνητικά σχόλια για σειρά αποφάσεων και επιλογών πού είσαι κάνει το κόμμα του Τσίπρα ιδιαίτερα κατά την περίοδο που ασκούσε την διακυβέρνηση μέχρι το 2019. Και ενώ τότε ορισμένες φορές μάλιστα τους έκραζε πολύ άγρια, τώρα -γλείφοντας εκεί που έφτυνε- υπερασπιζόταν αυτά που επέκρινε. Κατάντια κανονική. Το χειρότερο δε είναι ότι αυτή η εικόνα και η σύγκριση του τότε με το τώρα αντί να βοηθήσει επικοινωνιακά τον ΣΥΡΙΖΑ παραμονές των εκλογών, μεγάλωσε την αναξιοπιστία και το θολό του μήνυμα.

Όλα αυτά όμως όπως και άλλα πολλά δεν είναι τίποτα τελικά μπροστά στη σημασία που έχει η σημερινή μας αποκάλυψη. Και αυτό γιατί όπως με ντοκουμέντα παρουσιάζουμε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -και από την Κυριακή το βράδυ διορισμένη βουλευτής επικρατείας από τον Τσίπρα- είναι και αυτή χρηματοδοτούμενη από την περίφημη “λίστα Πέτσα”. Τρομακτικό αλλά αληθινό!

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τη λίστα Πέτσα. Οι μνήμες είναι ακόμα έντονες και ισχυρές για αυτή την πρωτοφανή αδίστακτη και τεράστια επιχείρηση εξαγοράς και εξαχρείωσης των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων που ξεκίνησε το καθεστώς Μητσοτάκη με αφορμή δήθεν την ενημέρωση για την πανδημία και τον κορονοϊό.

Εκτός από τα μεγάλα κανάλια και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα το καθεστώς Μητσοτάκη με κυβερνητικό εκπρόσωπο τότε τον Στέλιο Πέτσα -από όπου και η λίστα πήρε το όνομά της- δωροδόκησε τον ελληνικό Τύπο με εκατομμύρια τα οποία μοίρασε ακόμη και σε ανύπαρκτα ή μαϊμούδες εντυπα και ιστοσελίδες σε όλους τους νομούς της χώρας προκειμένου να γίνεται η κυβερνητική προπαγάνδα και ταυτόχρονα ναι κουκουλώνονται όλες οι βρωμιές και τα σκάνδαλα της γαλάζιας κυβέρνησης.

Μέσα στη λίστα της ντροπής της συναλλαγής και της εξαγοράς λοιπόν περιλαμβάνεται φαρδιά-πλατιά και το site της Πόπης Τσαπανίδου το οποίο μάλιστα προέρχεται και από το όνομά της. Πρόκειται για το ipop.gr με περιεχόμενο life style και συνοδευόμενο από την περιγραφή “Οι πιο όμορφες πλευρές της ζωής μέσα από την ματιά της Πόπης Τσαπανίδου”. To πιο …ενδιαφέρον; Οι λογαριασμοί του σάιτ στο διαδίκτυο είναι πλέον κατεβασμένοι ενώ το ίδιο μπλοκαρισμένο στην ασφαλή πρόσβαση.

Η …ειρωνεία είναι ότι με αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ τότε δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα και έτσι μάθαμε αναλυτικά ότι συνολικά 1232 μέσα και δημοσιογράφοι μοιράστηκαν για την προώθηση της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”, κατά το πρώτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, 19.832.132,94 ευρώ. Στην πρώτη φάση, γιατί ακολούθησαν κι άλλα…

Η ταρίφα του υπήρχε στη λίστα Πέτσα δηλαδή το το λιγότερο που έπαιρνε κάθε εξαγοράζομενο site ή έντυπο ήταν 1.000 ευρώ. Μέχρι και ο …Φουρθιώτης είχε πάρει χρήμα από την λίστα αυτή με εντελώς ανενεργό και …fake site.

Βλέπουμε λοιπόν από τη σχετική λίστα ότι το site της Πόπης Τσαπανίδου ήταν στην μεσαία κατηγορία αφού είχε τσεπώσει πεντέμισι χιλιάδες ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και μαζί με τον ΦΠΑ το συνολικό ποσό ανέρχεται στις 6.820 ευρώ. Συγκρίνοντας μάλιστα τις διάφορες κατηγορίες των χρηματοδοτούμενων ιστοσελίδων, το ipop.gr φαίνεται να συγκαταλέγεται βασικά στο επίπεδο του “χιλιάρικου”. Όμως ως …φίρμα προφανώς η κ. Τσαπανίδου αντιμετωπίστηκε -ξαναλέμε, από το καθεστώς της καμόρας Μητσοτάκη- προνομιακά και πήρε το …πενταπλάσιο!

Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό, τα χίλια ή τα έξι χιλιάδες ευρώ. Το ζήτημα έχει να κάνει τη διαφθορά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και με το γεγονός ότι σε αυτό τα ταγκό από τη μία ήταν το Μαξίμου που μοίραζε το χρήμα και από την άλλη τα μέσα ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι που τα άρπαζαν γνωρίζοντας ότι τους δίνονται ως αντίτιμο εξαγοράς!