Τα “μαζεύει” μετά την κατακραυγή ο Άδωνις για την αναθεώρηση του Συντάγματος – Ποιος τους πιστεύει πλέον; Γνωρίζουμε όλοι τι θέλουν να κάνουν

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από την αλαζονική συμπεριφορά που είχε δείξει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε δηλώσει ανοιχτά ότι στόχος της ΝΔ είναι να συγκεντρώσει 180 έδρες για να αλλάζει το Σύνταγμα, οι οποίες προκάλεσαν και την αντίδραση του Νίκου Δένδια, ο οποίος ζήτησε να «χαμηλώσει» τους τόνους. 

«Συμφωνώ απολύτως με τη δήλωση του κυρίου Δένδια, εγώ ποτέ δεν υπονόησα αυτό που μου χρεώνουν», αναγκάστηκε να πει μιλώντας στο Real Fm για να τα «μαζέψει» ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μα και να είχαμε 180, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο, είναι απίθανο σενάριο, και να είχαμε 180, η συνταγματική αναθεώρηση θέλει και επόμενες εκλογές. Δεν σημαίνει ότι ψηφίζουμε 180 και αλλάζει το Σύνταγμα», λέει τώρα, ενώ προηγουμένως δήλωνε πως το στοίχημα είναι «να πάρουμε 180 μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα».

Ο ίδιος, όψιμα παίρνει αποστάσεις από τον ίδιο του τον εαυτό εξηγώντας πως η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης «πρέπει να είναι συναινετική. Καμία συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ευρύτερες συναινέσεις». «Μη χάσουμε πάλι μία ευκαιρία, όπως χάσαμε το 2008. Αυτή ήταν η θέση μου και αυτή ήταν και η δήλωσή μου», ανασκευάζει.

Μάλιστα, ενώ στις δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Δένδια έλεγε πως «διακηρυγμένος στόχος της ΝΔ είναι η αλλαγή του Συντάγματος που θέλει 180 (σ.σ. βουλευτές)» και ότι η ΝΔ πρέπει να πει στους πολίτες πως στόχος «δεν είναι να πάρει η ΝΔ την κυβέρνηση», αλλά είναι να εξασφαλίσει όλους τους βουλευτές που χρειάζεται για την αναθεώρηση, τώρα τα αλλάζει: «Το πρόταγμα είναι να έχουμε σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί», είπε.

«Μακριά από εμένα η αλαζονεία», λέει τώρα ο ίδιος και σχολιάζει πως «κανένας συμπολίτης μου δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο αποκλειστικής ψήφου με τη Νέα Δημοκρατία».