Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ,που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, και την οποια κάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος. Και οι πέντε αρχηγοί εξήλθαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών όπου διαπιστώθηκε και τυπικά πως δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση από όλα τα κόμματα «για τη διενέργεια εκλογών», οπότε η Πρόεδρος θα προχωρήσει στην επόμενη κίνηση.

Δηλαδή, στην ανάθεση στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές (άρθρο 37 Συντάγματος). Συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι την εντολή θα λάβει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος εκ των τριών ανωτάτων δικαστικών.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Προηγούμενο άρθροΈπαθα σοκ με το αποτέλεσμα λέει ο Μιθριδάτης – Δεν ψάχνετε λίγο στην Singular Logic να δείτε τι έγινε με τα λογισμικά των Εβραίων
Επόμενο άρθροΖώης Μπέχλης: Νοθεία στις εκλογές από τη Νέα Δημοκρατία – Έχουν καταστρέψει την Ελλάδα