Η Ροδόπη είναι η μοναδική περιφέρεια της χώρας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε της Ν.Δ, ωστόσο ήδη βγήκαν τα «μαχαίρια» για την εκλογή του «εκλεκτού» του τουρκικού προξενείου Φερχάτ Οζγκιούρ που επικράτησε με συντριπτική πλειοψηφία έναντι του έως πρότινος βουλευτή του κόμματος Δημήτριου Χαρίτου.

Αυτό οφείλεται, όπως αποδεικνύουν τα τελικά αποτελέσματα, στη «γραμμή» που έδωσε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής σε μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας που συστηματικά χειραγωγεί, προς εξυπηρέτηση των σκοπιμοτήτων της Άγκυρας.

Η εξόφθαλμη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου, προκάλεσε την αντίδραση της Ελένης Λαφτσή,  στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον δήμο Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έκανε ευθέως λόγο για «ωμή και αισχρή παρέμβαση» χαρακτηρίζοντας τον νεοεκλεγέντα βουλευτή : «Ερντογανικό». Σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η ίδια καταφέρεται -χωρίς να τον κατονομάζει- εναντίον του Φερχάτ Οζκιούρ χαρακτηρίζοντάς τον «αριστερό δεκανίκι» όπως επίσης και εναντίον όσων «προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου».

Έγραψε συγκεκριμένα : «Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!»

Προηγούμενο άρθροΤα καλύτερα έρχονται! Ο ΠΟΥ κάλεσε τις χώρες να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις γιατί έρχεται η επόμενη πανδημία – Το γνωρίζουν από τώρα φαίνεται…
Επόμενο άρθροΔύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα – Εδώ η Ελλάδα καίγεται και ο Τσίπρας με τον Ανδρουλάκη μαλώνουν για το ποιος είναι η γνήσια αντιπολίτευση Μητσοτάκη