Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, Τρίτη 23 Μαΐου 2023. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διερευνητική εντολή την οποία δεν παρέλαβε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε δηλώσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

“Το αποτέλεσμα είναι για εμάς απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι πως και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα. Ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία. Διαμορφώθηκαν συσχετισμοί που αν επαναληφθούν  θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία” είπε και συνέχισε:

“Φανταστείτε έναν παντοδύναμο ηγεμόνα πρωθυπουργό. Για μας το θέμα είναι να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς. Θα ασχοληθούμε με τις πληγές που υπάρχουν. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη, και στο δικό μου λεξιλόγιο σημαίνει στέκομαι και προχωρώ στη μάχη. Ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους πληγώσαμε με στόχο να μην έχουμε αυτοδύναμη και αλαζονική κυβέρνηση”.

Προηγούμενο άρθροΕίναι σίγουρος για την αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης – Μήπως έχει κανονισμένο από τώρα και το ποσοστό;
Επόμενο άρθροΑπόστολος Γκλέτσος: Σύντροφε Κουτσούμπα ετοιμάσου να βγούμε στο βουνό