Την όρεξη του αδιευκρίνιστου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη άνοιξε η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της Κυριακής, με τον ίδιο να μην διστάζει να αποκαλύψει σε προκλητικό ύφος ότι στόχος της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές είναι να πάρει το κόμμα 180 έδρες στη Βουλή ώστε να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται, βλέπουμε όλοι μας τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος. Να πούμε στον κόσμο ότι τώρα το στοίχημα στις δεύτερες εκλογές δεν είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι κυβέρνηση αλλά να πάρουμε 180 έδρες μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα» είπε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Άδωνης Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Δεν προδικάζω κανένα αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών, λέω ότι είναι ένα από τα διλήμματα που θα μπορούσαν να τεθούν. Δεν μπορείς όμως να περιμένεις και μια μεγάλη αλλαγή μέσα σε 25 ημέρες. Κάποιος που ψήφισε Μητσοτάκη σήμερα, γιατί να μην το κάνει σε 25 ημέρες».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς τα άρθρα του Συντάγματος στα οποία η συντηρητική παράταξη προτίθεται να κάνει αλλαγές, ωστόσο η πάγια πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στην αναθεώρηση του άρθρου 16 προμηνύει άκρως αρνητικές εξελίξεις στην περίπτωση που γίνει πραγματικότητα το εκλογικό σενάριο που προκρίνει.

Προηγούμενο άρθροΤο μαύρο κουτί του ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι τρεις λόγοι συντριβής στις εκλογές
Επόμενο άρθροΣταματήστε την αποχή! Δεν τιμωρείται κανένα σύστημα παρά μόνο καταδικάζετε τους Έλληνες