Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος την ενημέρωσε για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε κατά τις εκλογές της 21/05, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μετά την ευρεία νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 21η Μαΐου, φαίνεται πως η ημερομηνία των δεύτερων εκλογών επισπεύδεται κατά μια εβδομάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις 12.30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, του ανέθεσε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος. Παρόλα αυτά όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει την εντολή το απόγευμα και θα πάμε στον δεύτερο γύρο στις 25 Ιουνίου

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέδωσε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα αποτελέσματα των εκλογών.

Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την οποία και παρέλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, ότι η χώρα χρειάζεται όσο το δυνατόν συντομότερα ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και επέμενε ότι «το καλύτερο για τη χώρα είναι να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα, πως θα αυξήσουμε τους μισθούς και πως θα στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος, αλλά και να μιλήσουμε για τις προκλήσεις και τα θέματα που αφορούν στη νέα γενιά».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προωθητικό βήμα ωριμότητας ενώ επανέλαβε πως από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι σαφές ότι δεν προκύπτει προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

Στις 12:30 η συνάντηση Σακελλαροπούλου – Μητσοτάκη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και την ανακοίνωση από αυτόν της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου, θα δεχθεί στις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να του αναθέσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος, όπως ανακοινώθηκε.

Προηγούμενο άρθροΔεύτερος ακόμη και στο χωριό του ο Αλέξης Τσίπρας – Πανωλεθρία για τον ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθροΠαντού πρώτη η Νέα Δημοκρατία μετά την λαίλαπα τεσσάρων χρονών – Σάρωσε σε όλη την Ελλάδα – Το πράγμα βρωμάει από πολλές πλευρές