«Το εύρος του χρόνου που δώσαμε ήταν το 10:00 – 10:30. Το δείγμα ήταν πολύ μικρό για να μπορέσει να αποτελέσει σημαντική ανακοίνωση για τη συμμετοχή. Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση. Σε αυτή συμμετέχουν το 80% των εκλογικών τμημάτων. Άρα σε αυτό το ποσοστό των εκλογικών τμημάτων (16.000 τμήματα, η συμμετοχή είναι 31,52%», ανέφερε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πρωτοφανή καθυστέρηση για την ενημέρωση της συμμετοχής στις εκλογές ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ.

«Το σύστημα δεν έχει αλλάξει ως προς την λειτουργία του σε κάτι. Επιχειρήσαμε να δώσουμε το αποτέλεσμα κοντά στις 11 αλλά δεν κατέστη δυνατό καθώς το εύρος του χρόνου ήταν πολύ μικρό» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΕΣ στις 14:00 το μεσημέρι.

«Διεξάγεται ομαλά η εκλογική διαδικασία. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ως προς το σύστημα μεταφοράς των αποτελεσμάτων», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών νωρίτερα ενημέρωσε τα κόμματα ότι το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή της ψηφιακής καταμέτρησης έχει παρουσιάσει προβλήματα με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί καμιά πληροφορία για το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες στο τεστ που έγινε για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, το σύστημα δεν λειτουργεί. Το 80% των τάμπλετ που έχουν συνδεθεί με τα εκλογικά κέντρα βγάζει την ένδειξη «Error».