Η απόλυτη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ στην Κουμουνδούρου, με τα στελέχη της να εμφανίζονται «μουδιασμένα».

Ήδη είχε φανεί το κλίμα από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το κοινό exit poll. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου ήταν καλεσμένη στο Mega και δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μακριά από τους στόχους του, εκτιμώντας πως η εκλογική επίδοση «θα μας απασχολήσει σε επίπεδο συλλογικό, οργάνων», ενώ «εμείς στα όργανά μας συζητάμε τα πάντα».

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει το ατού των 170.000 πολιτών που τον Μάιο ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα», αλλά και το γεγονός ότι «είμαστε το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη».

Ο δε Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε: «Είμαι πολύ επιφυλακτικός για να κάνω μια πολιτική εκτίμηση» και υποστήριξε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι «κατώτερο των στόχων που είχαμε βάλει σε κάθε περίπτωση. Δεν μπορεί να πει κανείς τι φταίει, μέχρι να δούμε τη διαφορά».

Ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει οι γκρίνιες για τη στρατηγική του κόμματος, που όπως φαίνεται δεν έπεισε ούτε το παραδοσιακό του ακροατήριο, με διαρροές ψήφων.

Μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις επόμενες ημέρες, με τα περισσότερα στελέχη να αναμένουν τη στάση του πρόεδρου του Αλέξη Τσίπρα.

Προηγούμενο άρθροΣτον εισαγγελέα Καρδίτσας οδηγήθηκαν τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν με σταυρωμένα ψηφοδέλτια και 6.000 ευρώ στην κατοχή τους
Επόμενο άρθροΚατάντια! Το ΠΑΣΟΚ πέρασε σε σημαντικές εκλογικές περιφέρειες τον ΣΥΡΙΖΑ