“Σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν δίνονται όλα τα ψηφοδέλτια των κομμάτων που κατέβηκαν στις εκλογές”.

Ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν κυρίως στα μικρά κόμματα…

Υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό…

Τί προβλέπεται…σύμφωνα με τον νόμο

Αναφορικά με τις περαιτέρω λεπτομέρειες και το περιεχόμενο των ψηφοδελτίων, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 72 του π.δ. 26/2012. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις τους, καθορίζονται με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών υπ’ αρ. 35421/25.04.2023 (Β’ 2761) .
Τα λευκά ψηφοδέλτια, ίδιου σχήματος και διαστάσεων, αποστέλλονται από το Υπουργείο Εσωτερικών στους οικείους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι φροντίζουν για την παράδοσή τους στις εφορευτικές επιτροπές.
Σε περίπτωση έλλειψης έντυπων ψηφοδελτίων, επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν λευκά ψηφοδέλτια της ίδιας απόχρωσης με τα έντυπα ψηφοδέλτια, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 74 του π.δ. 26/2012. Διευκρινίζεται ότι τα λευκά ψηφοδέλτια χρησιμοποιούνται από την εφορευτική επιτροπή, μόνον όταν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας διαπιστωθεί έλλειψη εντύπων ψηφοδελτίων καθώς και όταν καθυστερήσει ο ανεφοδιασμός με έντυπα, και όχι κατά την περίπτωση που ένα ή περισσότερα πολιτικά κόμματα δεν αποστείλουν καθόλου τον αναγκαίο αριθμό εντύπων ψηφοδελτίων στον οικείο αντιπεριφερειάρχη, παρά το γεγονός ότι παρέλαβαν την ποσότητα χαρτιού που χορηγεί το Υπουργείο.
Εφόσον χρησιμοποιηθεί λευκό ψηφοδέλτιο, αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο τον εκλογέα ως προς την αναγραφή του ονόματος του συνδυασμού της επιλογής του. Τυχόν συμπλήρωση αυτού (ως προς τον συνδυασμό) από την εφορευτική επιτροπή, συνιστά παραβίαση των οικείων διατάξεων της εκλογικής
Δείτε εδώ ..σελ.9

Επίσης, έγινε και η εξής καταγγελία…

Στην Ξάνθη μοιράζουν έτοιμους φακέλους της ΝΔ μπροστά από τα εκλογικά τμήματα..

Προηγούμενο άρθροΠάλι χρυσή η Αντιγονάρα! Δοξάζει την Καρδίτσα και την κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου
Επόμενο άρθροΆρχισαν τα όργανα! Τεχνικά προβλήματα επικαλείται η Singular Logic στην μετάδοση των αποτελεσμάτων