Συγκέντρωση της Λέσχης Βilderberg στην Λισαβόνα – Μαζί τους και ο Μπουρλά – Συζήτηση για καινούργιες πανδημίες, παραμύθια με ενεργειακή κρίση και κλιματική αλλαγή και εξόντωση των πληθυσμών

Οι 130 συμμετέχοντες από 23 χώρες θα συγκεντρωθούν στο Pestana Palace, ένα πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στον περίφημο Πύργο Μπελέμ. Τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη είναι: το τραπεζικό σύστημα, η Κίνα, η ενεργειακή μετάβαση, η πορεία της Ευρώπης, το φορολογικό σύστημα, η Ινδία, η βιομηχανική πολιτική, το διεθνές εμπόριο, αλλά και ο νέος ρόλος του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ηγετική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο.

Κεντρικό θέμα είναι και η τεχνητή νοημοσύνη και ένας από τους καλεσμένους είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, δημιουργός του ChatGPT, Σαμ Αλτμαν.

Λίγα είναι γνωστά για τη συνάντηση που πραγματοποιείται με βάση τον κανόνα του Chatham House (οι συμμετέχοντες μπορούν να μιλήσουν για κοινές ιδέες, αλλά δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος τις εξέφρασε).

«Όλοι οι προσκεκλημένοι συμμετέχουν με προσωπική ιδιότητα και όχι ως εκπρόσωποι των ιδρυμάτων στα οποία ανήκουν, και όπως αναφέρθηκε, μπορούν να αναφέρουν όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση αλλά χωρίς ρητή αναφορά στο άτομο που εξέφρασε συγκεκριμένη γνώμη», σημειώνει η πορτογαλική εφημερίδα.

Στη φετινή μυστική διάσκεψη της Λέσχης μετέχουν και τρεις Έλληνες, όπως τουλάχιστον αναφέρει Το EPOCH TIMES.

Αυτοί είναι:

Η  Νίκη Γουλιμή συνιδρύτρια της Nova Credit, του πρώτου διασυνοριακού γραφείου πίστωσης στον κόσμο.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΕ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ.

Ο Ευτύχιος Βασιλάκης πρόεδρος της Aegean Airlines και της Olympic Air και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas S.A. / Hertz.

Τέλος δε θα μπορούσε να λείπει από την…  ομήγυρη και ο CEO της Pfizer Albert Bourla ο οποίος μετέχει στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης με αμερικανικό «καπέλο» όμως καθώς η χώρα προέλευσής του αναφέρεται ότι είναι οι ΗΠΑ.