Βρώμικο και πληρωμένο παιχνίδι για να διευκολύνει τον Κούλη Μητσοτάκη, στην αμφίρροπη εκλογική μάχη της Κυριακής, έκανε το …σημιτικό απολίθωμα Γ. Κατρούγκαλος με τις δηλώσεις του για επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με το δικό του άθλιο νόμο.

Λίγα μόλις 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες κι ενώ ημέρα με την ημέρα τα γαλάζια ποσοστά του Κούλη υποχωρούσαν όλο και περισσότερο απειλώντας να μετατρέψουν το ντέρμπι, τελικά, σε μεγάλη πανωλεθρία για τη ΝΔ, ήρθε στην πιο κρίσιμη στιγμή το χτύπημα Κατρούγκαλου. Και προσέξτε, κακώς το χαρακτηρίζουν “αυτογκόλ”. Το αυτογκόλ συνήθως μπαίνει από βλακεία ή κάποιο λάθος του παίχτη. Αυτό που έκανε είναι πισώπλατη μαχαιριά στο ίδιο του το κόμμα, προκειμένου να κρατηθεί “ζωντανός” και να μπορέσει να τερματίσει πρώτος μεθαύριο ο Μητσοτάκης!

“Μα, είναι δυνατόν;” και “γιατί να κάνει κάτι τέτοιο;”. Πολύ σωστά και εύλογα τα ερωτήματα. Κατ’ αρχάς δεν ήταν κάτι που το είπε “εν θερμώ”, σε μια αποστροφή ή τη ρύμη του λόγου του πάνω σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση. Ήταν σε απόλυτη ψυχραιμία, “εν ψυχρώ” όπως λένε (…εκτέλεση δηλαδή) και πολύ συνειδητά και σταθερά είναι η απάντηση που έχει δώσει στην “πάσα” που του έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ήταν ο συνομιλητής του από τη ΝΔ. Εκεί μάλιστα στον Blue Sky, του παλιού συνεταίρου του Άδωνι Νικηφόρου Κισσανδράκη, είχε στηθεί και σκηνοθετηθεί πλήρως το σκηνικό της προδοσίας και της πισώπλατης μαχαιριάς. Ο υπουργός Ανάπτυξης θα έκανε δήθεν αθώα και ήρεμα την ερώτηση προς τον πρώην υπουργό για το…. “νόμο Κατρούγκαλου” που συνέδεε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με το εισόδημά τους. Τον ρώτησε λοιπόν  αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα το επαναφέρει αυτό. «Ναι», απάντησε ψυχρά και κυνικά εκείνος. «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».  Το έγκλημα είχε συντελεστεί και ο Άδωνις δεν έκρυβε από την ώρα εκείνη τη χαρά του γιατί θα μπορούσε να “πουλήσει” στον Κούλη το ότι χάρη σε εκείνον γύρισε στο πάρα πέντε το παιχνίδι!

Εξάλλου ο Κατρούγκαλος δεν είναι ένας άπειρος ή πρωτάρης πολιτικός. Είναι από τις παλιές καραβάνες που ξέροντας μάλιστα πόση ζημιά είχε πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το νόμο του αν μη τι άλλο, λίγε ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και σε αυτό το ρευστό περιβάλλον δεν θα έλεγε ποτέ -υπό άλλες συνθήκες- κάτι τέτοιο ούτε καν ως “προσωπική άποψη”, όπως πήγε να δικαιολογηθεί στη συνέχεια πριν βρεθεί τελικά με τις …κλωτσιές εκτός του λοιπού εκλογικού αγώνα. Και επιπλέον το έκανε ακριβώς την ώρα που ο Κούλης δεχόταν τη χαριστική βολή λόγω της άθλιας επίθεσης που είχε εξαπολύσει, στη συνέντευξή του στον Χατζηνικολάκη, στους συγγενείς των 57 νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών…

Όλα αυτά είναι πλέον δεδομένα. Στα παρασκήνια αυτό που ερευνάται τώρα είναι ποια ακριβώς ανταλλάγματα πήρε για να το κάνει αυτό ο Κατρούγκαλος. Ήδη οργιάζουν οι πληροφορίες για μεγάλο “πακέτο” που εξασφάλισε και το οποίο εκτός από το οικονομικό σκέλος περιέχει και το “τάξιμο” για μελλοντική αξιοποίησή του στα πλαίσια των μετεκλογικών πολιτικών …ανακατατάξεων. Άλλες πληροφορίες συνδυαστικά αναφέρουν ότι όλο αυτό εκτυλίχθηκε ως μια εναλλακτική μορφή στο σχέδιο αποστασίας που είχε το προηγούμενο διάστημα ο Κούλης. Μια έμμεση αποστασία δηλαδή. Αφού κάηκαν τα σενάρια για να “αρπάξει” κατευθείαν βουλευτές από κόμματα της αντιπολίτευσης, ενεργοποιήθηκε το …paln B με το “σύστημα Κατρούγκαλου” και το οποίο προβλέπει ότι ο εξαγορασμένος δεν θα “μετακινηθεί” αμέσως μεν αλλά θα κάνει εκ των έσω τη ζημιά στο κόμμα του. Αυτό που τις επόμενες ημέρες θα διευκρινιστεί επακριβώς είναι το ύψος και το εύρος της εξαγοράς του Κατρούγκαλου.

Θα ήταν λάθος πάντως κατά τις πληροφορίες και εκτιμήσεις να αποδοθεί μόνο στον Μητσοτάκη η σύλληψη και εφαρμογή του σχεδίου αυτού. Οι εντολές ήρθαν από τα ισχυρά κέντρα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού που θέλουν να κινούν τα πιόνια της επόμενης ημέρας των εκλογών όπως τους βολεύει. Ο Κούλης επωφελείται από αυτή την εξέλιξη αλλά έτσι γίνεται κι αυτός ακόμη πιο εξαρτώμενος από τους διεθνείς και ξένους νταβατζήδες και ολιγάρχες που σχεδιάζουν αφενός την πλήρη οικονομική λεηλασία και αφαίμαξη της Ελλάδας και αφετέρου το ξεπούλημα και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι γιατί “επιστρατεύθηκε” στην εκτέλεση αυτού του βρώμικου συμβολαίου ο Κατρούγκαλος. Επ’ αυτού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα των “αναλώσιμων και χειραγωγούμενων υπαλλήλων” που έχουν τα κέντρα εξουσίας ήταν ο πιο …κατάλληλος στη δεδομένη στιγμή. Εξάλλου το βιογραφικό του δείχνει ότι έχει και την …ανάλογη διαδρομή. Ήταν στα νιάτα του μεν στέλεχος της ΚΝΕ αλλά όπως συνέβη με πολλούς από δαύτους -είτε ήταν, είτε δεν ήταν βαλτοί “ρουφιάνοι” στο εσωτερικό της- γρήγορα όχι μόνο έγινε γενίτσαρος αλλά εξελίχθηκε σε πολιτικό τέκνο του σκληρού σημιτικού εκσυγχρονισμού από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Κατά τη διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 1994-2004 πήρε ένα σωρό καλές θέσεις συμβούλου σε διάφορα υπουργεία  φτάνοντας να γίνει και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας εταιρείας «Επαγγελματική κατάρτιση Α.Ε.», που διαχειριζόταν πακτωλούς κοινοτικών κονδυλίων, με εντολή Σημίτη και υπογραφή Ρέππα το 2000.

Κι όταν καιροσκοπικά, όπως πολλοί άλλοι, μετά τη μνημονική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε αντιλήψεις και …αφεντικά. Κι όταν βγήκε αρχικά ευρωβουλευτής το 2014 το όνομα του βρέθηκε μέσα στη λίστα των «έμπιστων» του Τζ. Σόρος και ποτέ δεν διάψευσε, διαμαρτυρήθηκε, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για δυσφημιστική χρήση του ονόματός του από τον “φιλάνθρωπο” πολυεκατομμυριούχο, κάτι που που εύκολα μπορούσε ν’ ασκήσει ως “Καθηγητής Πανεπιστημίου”, δηλαδή γνώστης της νομικής διαδικασίας.

Γι αυτό εκτός τα ανοσιουργήματα που έκανε ως νέος ….Γιαννίτσης στο ασφαλιστικό, ήταν ενεργούμενο και των Αμερικάνων και της Δύσης γενικότερα. Το έδειξε όταν εκτελώντας τις εντολές τους στήριξε -και επί ΝΔ- ως τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ όλες τις μεθοδεύσεις τόσο για “διάλογο” με την Τουρκία, όσο και για την ακραιφνή στήριξη των Ουκροναζί σε βάρος της Ρωσίας.

Προηγούμενο άρθροΆρθρο της Νικολέτας Καλυβιώτη υποψήφιας βουλευτή Νομού Καρδίτσας με το κόμμα των υγειονομικών
Επόμενο άρθροΚόλαφος η ανακοίνωση συγγενή θύματος στα Τέμπη: Τιμώρηστε τον Μητσοτάκη στις κάλπες για τις ψυχές που “έφυγαν”