Νίκος Αντωνιάδης: “Πράττω το καθήκον μου δεν θέλουν να συλλάβουν τους δολοφόνους του Χίου”

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετέβη ο γνωστός ποινικολόγος Νίκος Αντωνιάδης και κατέθεσε, όπως είχε προαναγγελθεί, μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Στέφανου Σ. Χίου, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού και επιχειρηματία, Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κατά του ανηψιού του πρωθυπουργού, δικηγόρου, Γρηγόρη Δημητριάδη, κατονομάζοντάς τους ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας φόνου εναντίον του.

Στη μηνυτήρια αναφορά, προσεκομίσθησαν, βίντεο, στοιχεία και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μαρτύρων τα οποία καταδεικνύουν τα δύο πρόσωπα, ως “ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, το ξημέρωμα της 27ης Ιουλίου 2020, ενέργεια που συνετελέσθη με πυροβόλο όπλο και με δύο σφαίρες που έπληξαν το θύμα στον λαιμό και το μέρος του θώρακα”. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στο θύμα στο νοσοκομείο ΚΑΤ στο οποίο διεκομίσθη τη νύχτα των πυροβολισμών – θύμα το οποίο τελικώς επέζησε- από την Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χ. Σπηλιωπούλου, ” η πρώτη σφαίρα τον έπληξε στο μέρος του λαιμού και από θαύμα δεν εβλήθη η καρωτίδα ενώ η δεύτερη σφαίρα έπληξε το μέρος του θώρακα, χιλιοστά από την καρδιά”.

—-Νίκος Αντωνιάδης: « Πράττω το καθήκον μου. Ακόμα και τον δολοφόνο του Κένεντι θα βρείτε, αλλά όχι του Χίου»

«…Στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά του Στέφανου Χίου κατά Μαρέβας Γκραμπόφσκι και κατά Γρηγόρη Δημητριάδη στο τμήμα ανθρωποκτονιών της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), στη Γ.Α.Δ.Α. προσήλθα χθες το μεσημέρι, 17 Μάιου 2023», ανέφερε στην εφημερίδα μας , ο κύριος Αντωνιάδης. «Έχοντας σχετική εντολή από τον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Την κατέθεσα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών του ΥΔΕΖΙ, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, και του ανιψιού του, δικηγόρου Γρηγόρη Δημητριάδη, για τους οποίους ζητά να διερευνηθεί η συμμετοχή τους στην απόπειρα δολοφονίας του την 27η Ιουλίου 2020, με βάση το περιεχόμενο της γνωστής πλέον στο πανελλήνιο συνέντευξης στον εντολέα μου, του αξιωματικού ε.α. Σπυρίδωνα Νίνου, στην οποία συνέντευξη υποδεικνύονται τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα ως ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του. Η κατάθεση έγινε ενώπιον δύο αστυνομικών της ΥΔΕΖΙ, στους οποίους γρήγορα προστέθηκαν οι αξιωματικοί Γιώργος Δροσίνης, διευθυντής του τμήματος, και ο κ. Ζαχαράκης, παλιός γνώριμος. Αμφότεροι διάβαζαν με …πολύ ενδιαφέρον την αναφορά… Η αναφορά αυτή κατατέθηκε στο πλαίσιο της “διερεύνησης” της προ τριών ετών εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του δημοσιογράφου. Η λέξη “διερεύνηση” τίθεται όχι τυχαία εντός εισαγωγικών, χαρακτηριστικό είναι δε το σχετικό απόσπασμα της αναφοράς: “Επί της ποινικής διαδικασίας που κινήθηκε κατόπιν της απόπειρας ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε βάρος μου την 27/07/2020, μετά από 34 μήνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα και με τους δράστες να παραμένουν ασύλληπτοι, σε μία προεκλογική μάλιστα περίοδο όπου εμφανίζεται η ΕΛ.ΑΣ. να «εξιχνιάζει» τη μία μετά την άλλη τις ανοιχτές υποθέσεις, αλλά που όπως φαίνεται στο τέλος θα ανακαλύψει και ποιος δολοφόνησε τον …Κένεντι, αλλά οι δράστες, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, της απόπειρας της δικής μου δολοφονίας θα παραμένουν ασύλληπτοι,  υποβάλλω συνημμένα ψηφιακό δίσκο με το βίντεο της συνέντευξης που παραχώρησε σε εμένα ο αξιωματικός ε.α Σπυρίδων Νίνος την 26/04/2023, στην οποία κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς της απόπειρας δολοφονίας μου, την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και τον δικηγόρο Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού”. Τέλος, στον επίλογο της αναφοράς εξηγείται και ο λόγος της καθυστέρησης τριών εβδομάδων από την επίμαχη συνέντευξη, για την υποβολή της αναφοράς…: “Σκοπίμως υποβάλλω τα στοιχεία αυτά τρεις εβδομάδες μετά την επίμαχη συνέντευξη. Πιστεύω ότι είναι ικανό διάστημα για να πειστεί και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας για την επιλεκτική ευαισθησία των εισαγγελικών αρχών του Αρείου Πάγου και του Πρωτοδικείου Αθηνών”, καταλήγει ο Νίκος Αντωνιάδης.