Γενοκτονία των Ποντίων: Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος

Το αίμα των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που γενοκτονήθηκαν από τα ανθρωπόμορφα τέρατα του Κεμάλ ζητά ακόμα τη δικαίωσή του.

Υποχρέωση κάθε συνειδητού Έλληνα και κάθε πολιτισμένου ανθρώπου είναι η διαρκής υπενθύμιση αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και ο αγώνας για τον ηθικό, πολιτικό και οικονομικό κολασμό του τουρκικού κράτους, που ευθύνεται για όσα συνέβησαν τότε. Υποχρέωση των ελληνικών κομμάτων είναι να έχουν ψηλά στις προτεραιότητές τους αυτό το μείζον θέμα και να μην δίνουν χώρο και εξουσίες σε πρόσωπα που έχουν αμφισβητήσει ή ακόμα και αρνηθεί την Ποντιακή Γενοκτονία. Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαΐου 2018 ο Δημήτρης Καιρίδης, βουλευτής τη Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ήταν εισηγητής σε σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος – Αιγαίο – Μακεδονικό)». Εκεί είπε ότι η Γενοκτονία των Ποντίων είναι… μύθος!

Στο σχετικό βίντεο, που κυκλοφορεί από τότε που είχε οριστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., ο κ. Καιρίδης έλεγε τα εξής: «Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο: Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών. Εχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία που δεν είχαμε. Ξαφνικά εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα σε γενοκτονία». Μπορεί στη συνέχεια ο κ. Καιρίδης -για προφανείς λόγους- να αποπειράθηκε να τα «μαζέψει», αλλά η αθλιότητα που είπε τότε δεν μαζεύεται… Επίσης, δεν πρέπει να λησμονηθεί και η συνεχής άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τον Νίκο Φίλη, πρώην υπουργό Παιδείας και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η λήθη και η άρνηση τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως οι γενοκτονίες, όχι μόνο δικαιολογούν όσα έγιναν, αλλά και προετοιμάζουν τα επόμενα…