Τριγμούς προκαλεί τόσο στο εσωτερικό της ΝΔ όσο και στην ελληνική μειονότητα της νότιας Αλβανίας, η προβολή τηλεοπτικού σποτ του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα στο τηλεοπτικό σταθμό Saranda Tv των Αγίων Σαράντα. Πολλά άτομα από την κοινότητα αισθάνονται προσβεβλημένα που το σποτ είναι στην αλβανική γλώσσα, ενώ «γαλάζια» στελέχη εκφράζονται -με ρατσιστική διάθεση- για την συγκεκριμένη προεκλογική διαφήμιση.

Στον λογαριασμό του αλβανικού μέσου Saranda Tv στο Facebook αναρτήθηκε προεκλογικό σποτ του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα στα αλβανικά. Στο σποτ αυτό γινόταν λόγος για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Β. Γιόγιακας για τα προβλήματα των Αλβανών πολιτών. Το σποτ, τελικά, «κατέβηκε» από το Facebook τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο και μετά την επικοινωνία του documentonews.gr με το Μέσο.

Διευθυντής Saranda Tv: Το παιδί έκανε μια χάρη

Σε επικοινωνία  με τον σταθμό και συνομίλησε με τον διευθυντή του μέσου, Θοδωρή Δούξη ο οποίος στην αρχή απάντησε καταφατικά στην ερώτηση εάν το βίντεο προωθήθηκε από τον Β. Γιόγιακα, παρόλο που στη συνέχεια ανέφερε πως το «έβαλε κάποιο παιδί. Δεν τον ξέρουμε αυτόν». Το «παιδί» κατά τον ίδιο «έκανε μια χάρη» στον κ. Γιόγιακα. Το «παιδί», τελικά, έγινε «υπάλληλος», ο οποίος του είπε ότι «θα το βάλει για μια μέρα». Ο κ. Δούξης, ακόμη, σημείωσε πως δεν έχει προωθηθεί ξανά σποτ Έλληνα υποψηφίου αφού αυτό «δεν επιτρέπεται».

Τι έλεγε το βίντεο

Μεταξύ άλλων στο βίντεο γίνεται αναφορά στην υποψηφιότητα του Βασίλη Γιόγιακα στην Θεσπρωτία και υπογραμμίζεται το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τα προβλήματα των Αλβανών πολιτών ενώ τονίζεται πως είναι πολλοί εκείνοι που έχουν ζητήσει τη βοήθειά του για τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα.

Προηγούμενο άρθροΔίνει το σύνθημα ο Ηλίας: Ρίξτε την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Καταπάτησε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα
Επόμενο άρθροΌλα με σχέδιο από την οικογένεια των συμμοριτών! Μία μέρα πριν τις εκλογές ανακοινώνει την έναρξη εργασιών για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού ο Κώστας Μπακογιάννης