Εξώδικο κατά των ellinikaHoaxes απέστειλε η εφημερίδα Αυγή, αντιδρώντας στην αήθη στοχοποίησή της. Υπενθυμίζεται ότι λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές τα Ellinika Hoaxes ανέλαβαν ξανά τον ρόλο των υπερασπιστών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύοντας ως… «παραπλανητικές» δημοσιεύσεις από το Documento και άλλα ΜΜΕ, οι οποίες αφορούσαν την ατάκα του πρωθυπουργού περί εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών.

Ειδικότερα, η ΑΥΓΗ απέστειλε εξώδικο στην εταιρεία που διαχειρίζεται τον φορέα Ellinika Hoaxes και στον συντάκτη του άρθρου «ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ – ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ», καταγγέλλοντας τα όσα ψευδή και συκοφαντικά γράφει για την ιστοσελίδα avgi.gr.

Το άρθρο αναφέρει πως στο βίντεο των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα Τέμπη έγινε «συρραφή και απομόνωση» της απάντησης του Πρωθυπουργού, οι οποίες «την θέτουν εκτός θεματικού πλαισίου, γεγονός που συνιστά παραπληροφόρηση».

Η ΑΥΓΗ καλεί τα Ellinika Hoaxes να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα τους, εντός 24 ωρών, άρθρο ίσου μεγέθους και σε αντίστοιχη θέση (στα κεντρικά άρθρα της σελίδας), όπου θα αναφέρεται ρητά ότι η ΑΥΓΗ ΔΕΝ ανήρτησε μονταρισμένο βίντεο, ότι το βίντεο της ΑΥΓΗΣ ΔΕΝ έχει αποκόψει ΟΥΤΕ συρράψει την απάντηση του πρωθυπουργού, άρα ΔΕΝ την απομόνωσε από το θεματικό της πλαίσιο, ως εκ τούτου ΔΕΝ προέβη σε καμίας μορφής παραπληροφόρηση.

Σε περίπτωση όπου τα Ellinika Hoaxes δεν προχωρήσουν εμπρόθεσμα στις αναγκαίες ενέργειες, η ΑΥΓΗ θα προχωρήσει στη δικαστική διευθέτηση της αήθους συμπεριφοράς του φορέα, αναζητώντας και τις όποιες ποινικές ευθύνες των εκπροσώπων και του συντάκτη του.

Δικαστήρια και από τον Βαξεβάνη
Με δικαστήρια απειλεί τα ellinikahoaxes σε ανάρτησή του και ο Κώστας Βαξεβάνης, με οργισμένη ανάρτηση που έκανε σήμερα το πρωί.

Η ανάρτησή του έχει ως εξής:

«Χιλιάδες θεατές άκουσαν με τα αυτιά τους τι είπε ο Μητσοτάκης για τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη και την…εργαλειοποίηση. Οι ίδιοι οι συγγενείς διαμαρτυρήθηκαν. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έγραψαν για την αθλιότητα παραθέτοντας όσα ειπώθηκαν χωρίς περικοπές. Ντράπηκε και η ντροπή με την έλλειψη ενσυναίσθησης του πρωθυπουργού, αλλά βγήκαν τα @ellinikahoaxes , να πουν ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε. Δικαίωμά τους να επιλέγουν το ρόλο σφουγγαρίστρας του Μητσοτάκη, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να ενοχοποιούν επαγγελματίες δημοσιογράφους ότι δήθεν μόνταραν το υλικό. Χρησιμοποιούν έντεχνα τη λέξη μοντάζ για να υπονοήσουν αλλοίωση που δεν υπάρχει. Γι αυτό μετά τις εκλογές θα κληθούν να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη. Δεν θα αμαυρώνουν τη δουλειά δημοσιογράφων που παίζουν το κεφάλι τους κάθε μέρα για την αλήθεια, τα τσουτσέκια του διαδικτύου»