Ούτε τον Εντι Ράμα δεν κατάφερε να αποτρέψει με τα λόγια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρά τις προειδοποιήσεις του Ελληνα πρωθυπουργού προς την Αλβανία, μετά την προκλητική, παράνομη και αβάσιμη σύλληψη του Ελληνα ομογενούς Φρέντι Μπελέρης, ο Αλβανός πρωθυπουργός επέστρεψε… δριμύτερος, φτάνοντας στο σημείο να κουνήσει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, εξευτελίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και απειλώντας τη χώρα με… αναλογική απάντηση.

Ο Εντι Ράμα απέρριψε τις προειδοποιήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως αυτές έρχονται λόγω προεκλογικής περιόδου στη χώρα μας. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δείξει σοφία και αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει την εμπρηστική ρητορική.

Κοινώς, ο Εντι Ράμα κάλεσε την Αθήνα να αφήσει ανεπηρέαστη τη προσπάθεια κατατρομοκράτησης των Ελλήνων ομογενών και να μην αντιδρά στην προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε ένα καθεστώς που επιβάλλει πολιτική εθνοτικών διακρίσεων εις βάρος των Ελλήνων.

«Θέλω να σεβαστώ τις εκλογές στην Ελλάδα και να κατανοήσω την εμπρηστική ρητορική, προσπαθώντας για όσο το δυνατόν περισσότερη σοφία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά μας. Κάναμε εξαιρετική δουλειά με την Ελλάδα, με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Δένδια για να φτιάξουμε μια νέα γέφυρα συνεργασίας. Εγώ από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να βάλω τα δυνατά μου πριν αντιδράσω αναλογικά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Μάλιστα, κρίνοντας προφανώς εξ ίδιων, είπε ότι «η ελληνική μειονότητα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τροφή για εκλογικά ζητήματα», ενώ υποβάθμισε τη νίκη-χαστούκι εις βάρος του καθεστώτος από τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πως «τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει».

Προηγούμενο άρθροΌλα τα κόμματα έχουν πάρει χιλιάδες ευρώ χρέη χωρίς να δώσουν τίποτα πίσω και όμως αρπάζουν τα σπίτια από τους Έλληνες για μερικά ευρώ
Επόμενο άρθροΑπαντάνε οι συγγενείς των θυμάτων στον Μητσοτάκη: Μας προσβάλλεις με αυτά που λες έπρεπε να μας σέβεσαι – Τους σκότωσε τα παιδιά και τους βρίζει και από πάνω ο ξεδιάντροπος Κυριάκος