Μετά την έκθεση του ΟΟΣΑ, ήταν η σειρά της Κομισιόν να «γκρεμίσει» το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την οικονομία και για τα χρήματα που φτάνουν στις τσέπες των εργαζομένων.

Στις εαρινές προβλέψεις της Επιτροπής που δημοσιεύθηκαν στις 15 Μαΐου, καταγράφεται μεταξύ άλλων και η λίστα με τον πραγματικό μισθό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στα χαμηλά της εν λόγω κατάταξης, σημειώνοντας μείωση 6,7% στον πραγματικό μισθό για την άνοιξη 2022. Ο μέσος όρος για τις χώρες της ΕΕ ήταν –2,3%.

Παράλληλα, η Κομισιόν προβλέπει περαιτέρω καταβύθιση 0,6% για την άνοιξη του 2023, γεγονός που αναδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εφαρμόσει πολιτικές ικανές ώστε να βάλουν τέλος στην οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου επιχείρησε να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που κινούταν στο ίδιο μήκος κύματος με την Κομισιόν, όσον αφορά την εικόνα των πραγματικών μισθών στην Ελλάδα το 2022, μη διστάζοντας να προχωρήσει σε… υποδείξεις.

Προηγούμενο άρθροΣτα κάγκελα με την Κεραμέως οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Απέχουμε από τις Πρυτανικές εκλογές
Επόμενο άρθροΜας τα πήραν από τώρα τα νησιά! Η γαλλική Le Μonde παρουσιάζει όλο το Αιγαίο ως τούρκικο!