Γονείς νεκρών στα Τέμπη σε Μητσοτάκη: Σκληρή απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη δήλωση – μνημείο αναλγησίας όσον αφορά τη μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς νεκρών για τα Τέμπη.

«Αυτό που έχω να πω για τη δήλωση του πρωθυπουργού, αλλά και τις προηγούμενες που έχει κάνει, είναι ότι χρησιμοποιεί λέξεις που είναι πολύ προσβλητικές. Επιλέγει να μιλά για θυσία, αστοχία και τώρα για εργαλειοποίηση, προκειμένου να αναφερθεί σε ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερο σεβασμό»επισημαίνει απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Αγανάκτηση για το ρεσιτάλ αναισθησίας απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Ο εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023», μιλώντας στο ieidiseis, υπογραμμίζει ότι το να κάνει μια οικογένεια μήνυση κατά παντός υπευθύνου, όπως και κατά συγκεκριμένων υπεύθυνων, είναι δικαίωμά της. «Είναι μια διαδικασία, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Είναι ο μοναδικός τρόπος που έχεις για να βρεις δικαιοσύνη: Να καταθέσεις μήνυση εναντίον αυτών που θεωρούνται υπεύθυνοι».

Αν ο κύριος Μητσοτάκης νιώθει αθώος, σημειώνει ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, από όλη αυτή την ιστορία, είναι πολύ εύκολο να το αποδείξει. «Να παραιτηθεί από την ασυλία του και να αφεθεί στους δικαστικούς λειτουργούς να τον κρίνουν. Αν νομίζει ότι δεν είναι υπεύθυνοι οι υπουργοί του, ο ίδιος που ήξερε τόσα χρόνια τι γινόταν…».

«Δεν το εργαλειοποιούμε εμείς, αυτοί το εργαλειοποιούν», τονίζει ενώ αναφέρεται με εξαιρετικά απαξιωτικό τρόπο για τον Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Μεταφορών των Τεμπών που διεκδικεί και πάλι την ψήφο των πολιτών: «Εγώ είμαι Καραμανλικός, για να ξέρετε. Στην οδό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μπροστά στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή, δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αυτό που συνέβη. Φώναζαν: “Μαύρο, μαύρο στον Καραμανλή – το μόνο που τ’ αξίζει είναι η φυλακή”. Υπάρχει πιο μεγάλη ντροπή από αυτό για κάποιον πολιτικό;», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του «Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/2/2023».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, επισημαίνει ακόμα ότι γνώριζαν εδώ και χρόνια το χάλι του σιδηροδρόμου και χωρίς ντροπή μιλούσαν για ασφάλεια. «Εργαλειοποιούμε εμείς; Θα βρούμε τρόπο να κάνουμε ασφαλιστικά μέτρα στον σιδηρόδρομο, πείτε στον κ. Μητσοτάκη».

«Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγγνώμη, όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν»

Οι «διευκρινήσεις» Σκέρτσου πυροδότησαν περαιτέρω αντιδράσεις, τόσο από τον πρόεδρο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστα Γενιδούνια, όσο και από τον σύλλογο των οικογενειών των θυμάτων.

Με ανάρτησή του, ο Κώστας Γενιδούνιας σχολίασε ότι στην κυβέρνηση «λένε τα όσα αδιανόητα λένε και μετά τα κάνουν χειρότερα», τονίζοντας ότι η απεργία των μηχανοδηγών προκηρύχθηκε εννέα ημέρες μετά το δυστύχημα και όχι προεκλογικά.

Επίσης, κάλεσε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Άκη Σκέρτσο, να ενημερωθούν «για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα», σημειώνοντας ότι «μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγγνώμη, όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια».

Η απάντηση του Κώστα Γενιδούνια:

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, αναφέρει τα εξής:

«Λένε τα όσα αδιανόητα λένε & μετά τα κάνουν και χειρότερα. Δεν εννοούσε λέει τους συγγενείς των θυμάτων ο κ . Μητσοτάκης αλλά απευθυνόταν στην απεργία των μηχανοδηγών, όταν έλεγε ότι εργαλειοποιείται η τραγωδία των Τεμπών (έγκλημα είναι, όχι τραγωδία).

Ας πούμε τα εξής στον κυβερνητικό εκπρόσωπο:

1. Οι μηχανοδηγοί προκήρυξαν απεργία για τις 30 Μαΐου, όχι μέσα στις εκλογές, ούτε λίγες μέρες πριν, αλλά 9 μέρες μετά, παρότι ο ΟΣΕ είχε δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις για τις 14/5/23 και δεν τις τήρησε! Δεν προκηρύξαμε απεργία μέσα, πριν ή κοντά στις εκλογές, ΓΙΑΤΙ ξέραμε καλά τι θα έλεγαν όσοι μας κατηγορούσαν ως συντεχνία όταν στέλναμε τα εξώδικα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Εδώ δεν δέχτηκαν να συναντήσουν την Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία που ήρθε στην Αθήνα αισθανόμενη την ανάγκη να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους για τον σιδηρόδρομο.

2. Κύριε Σκέρτσο, οι σιδηροδρομικοί θρηνούν 11 συναδέλφους. Μάλλον αυτό το ξεχάσατε στην δήλωσή σας. Και αυτοί έχουν οικογένειες και εμείς που από τύχη δεν είμαστε στη θέση τους, νοιώθουμε ΟΡΓΗ γιατί όχι μόνο δεν μας ακούγατε αλλά μας χλευάζατε 4 χρόνια ως πολιτική ηγεσία.

Να μην εμπλέκετε λοιπόν τους εργαζόμενους στις δηλώσεις σας και προπάντων ενημερωθείτε για το πότε είναι προγραμματισμένη η απεργία μας και με ποια αιτήματα. Αλήθεια, συμφωνεί η Κυβέρνηση στην αύξηση των ταχυτήτων στα 140 χιλιόμετρα σε μη τηλεδιοικουμενα τμήματα του δικτύου; Στα οποία όπως είπε και ο κ. Μητσοτάκης γίνονται έργα και μπορεί να έχουμε μονές γραμμές; Μια άστοχη δήλωση διορθώνεται με μια συγγνώμη. Όχι με επίθεση σε αυτούς που θρηνούν επίσης νεκρούς και προσπαθούν να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος με ασφάλεια. Αρκετά!»

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, σχολίασε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, στην οποία τονίζει:

«Η αναφορά του κυρίου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι “εργαλειοποιούν” προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωση τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα και το θάνατο 57 ανθρώπων».

Προηγούμενο άρθροΞεφτιλίζει ο Ράμα τον λιπόψυχο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΣυγκλονιστικά στοιχεία βγαίνουν στη φόρα! Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν είχε λεφτά για ιατρική κάλυψη το 2022