Η φωτιά στο σημείο της επίθεσης με πυραύλους σε στρατιωτική αποθήκη των Ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο Χμελνίτσκι προσομοιάζει με πυρηνική έκρηξη. Στην πόλη κατέφθασαν συνεργεία μέτρησης ακτινοβολίας. Οι μετρήσεις τους πραγματοποιούνται «σε άγνωστα και μη ανακοινωμένα σημεία».

Μετά την πυραυλική επίθεση στη στρατιωτική αποθήκη, ο άνεμος έπνεε με δυτική κατεύθυνση. Οι Ουκρανικές αρχές μέχρι αυτή τη στιγμή δεν δίνουν καμιά παραπάνω πληροφορία.

Πολλοί άνθρωποι πάντως φεύγουν μακριά από το Χμελνίτσκι, το Λβοφ και το Τερνοπολ.

Μετά την έκρηξη καταγράφηκε αύξηση της ακτινοβολίας γάμμα στην πόλη. Δεδομένου ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο εκπέμπει μια σχετικά μικρή δόση ακτινοβολίας γάμμα, η τρέχουσα αύξηση υποδηλώνει την καταστροφή ενός πολύ μεγάλου αποθέματος πυρομαχικών, που έστειλε σκόνη ουρανίου στον αέρα. Όλα τα παραπάνω δηλώνουν με εμφατικό τρόπο ότι η αποθήκη στο Χμελνίτσκι ενδέχεται να ήταν γεμάτη με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου. Αυτές δηλαδή που είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ουκρανία.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση από επίσημα χείλη για τις αιτίες της έκρηξης.

Προηγούμενο άρθροΣαρώνει η ακρίβεια την Ελλάδα – Δεν μπορούμε άλλο με αυτή την κατάσταση φωνάζουν απελπισμένοι οι Έλληνες – Καύσιμα ρεύμα καταναλωτικά αγαθά βάζουν θηλιά στον κόσμο
Επόμενο άρθροΑπάνθρωποι και ανθέλληνες ο Μητσοτάκης και η συμμορία του – Πέταξαν έξω τον 80χρονο ανάπηρο στη Χαλκιδική για να δώσουν το σπίτι σε Σκοπιανό να το κάνει Airbnb