Κορυφώνεται η αγωνία για τον Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος μετά την μεθοδευμένη από τους Αλβανούς, σκανδαλώδη δίωξη σε βάρος του, λίγο πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος που κατάφερε να θριαμβεύσει στις δημοτικές εκλογές, ενώ βρισκόταν μέσα στη φυλακή με απόφαση του Δικαστηρίου Αυλώνα, αισθάνεται αδιαθεσία και ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο Μπελέρης έχει στείλει ήδη μέσω του δικηγόρου του δύο αιτήματα προς την εισαγγελία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση. Ο δικηγόρος του επιβεβαιώνει σε ηλεκτρονική εφημερίδα ότι ο δήμαρχος έχει ανεβάσει πυρετό, ενώ παράλληλα πάσχει από διαβήτη.

Η οικογένεια του που τον επισκέφθηκε σήμερα στη φυλακή αγωνιά για την κατάσταση της υγείας του.

Αγωνία και για τον συνεργάτη του
Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Τιράνων, με υψηλό πυρετό και η αδιαθεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος συναισθηματικά και ξεσπούσε σε κλάματα για την άδικη κράτησή του από τις αλβανικές αρχές.

Χάνει τη δημαρχία εάν καταδικαστεί – Οι βλέψεις Ράμα

Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Έλληνας υποψήφιος, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή και αν τελικά καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη, δεν θα του επιτραπεί να γίνει δήμαρχος στη Χειμάρρα

Μπορεί ο Έντι Ράμα να αναγνώρισε τη νίκη του Φρέντι Μπελέρη στη Χειμάρρα, αλλά το θέμα δεν έχει κλείσει. Μάλιστα, όπως φαίνεται, παίρνει νέα τροπή, με τους Έλληνες ομογενείς να φοβούνται πως τα Τίρανα επεξεργάζονται σχέδιο για να μπλοκάρουν και να ακυρώσουν την απόφαση του λαού.

Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Έλληνας υποψήφιος, Φρέντι Μπελέρης, παραμένει στη φυλακή και αν τελικά καταδικαστεί από την αλβανική δικαιοσύνη, δεν θα του επιτραπεί να γίνει δήμαρχος στη Χειμάρρα.

«Τελικά κέρδισε με μια χούφτα ψήφους, αλλά δεν πειράζει. Δεν σχεδιάζω να λάβω αποφάσεις για το θέμα πριν αποφανθεί η αλβανική δικαιοσύνη, την οποία δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς, ούτε εγώ, πόσο μάλλον άλλοι εκτός Αλβανίας. Δεν υπάρχει άλλη δικαιοσύνη για τους πολίτες στην Αλβανία με αλβανική υπηκοότητα και άλλη για τους ελληνικής υπηκοότητας», ανέφερε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Ανησυχούν οι ομογενείς στη Χειμάρρα

Οι Έλληνες ομογενείς, πάντως, μιλούν για κλίμα τρομοκρατίας τα τελευταία χρόνια με στόχο να παραδώσουν περιουσίες που τους ανήκουν νόμιμα, για να εξυπηρετήσει η αλβανική κυβέρνηση επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Σε άλλες χώρες είναι απαλλοτριώνω ένα οικόπεδο για να ανοίξω έναν δρόμο, να φτιάξω μια πλατεία. Κάτι τέλος πάντων δημοσίου συμφέροντος. Στη Χιμάρα θέλουν να κάνουν απαλλοτρίωση για να τα πάρει κάποιος άλλος και να χτίσει ένα ξενοδοχείο», λέει ο Βαγγέλης Ντουλές, βουλευτής Χειμάρρας.

Η κόρη του Φρέντι Μπελέρη, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως η νίκη του πατέρα της είναι μισή όσο εκείνος παραμένει στη φυλακή. «Ο μισός αγώνας τελείωσε, παραμένει ο άλλος μισός».

Η απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης αναμένεται μέσα στο επόμενο 10ημερο. «Δεν θα μιλήσω μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές στην Ελλάδα. Έχω ακούσει και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κόμματα τα οποία θεωρούνται τα αντίστοιχα αδελφικά για το αλβανικό σοσιαλιστικό, να μιλάνε έντονα για αυτό το ζήτημα. Η ελληνική μειονότητα δεν είναι μπάλα από κρέας να πετιέται πέρα δώθε για προεκλογικούς σκοπούς», είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απευθύνει από χθες αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα πως αν συνεχίσουν τις πιέσεις με στόχο να κατασχεθούν οι περιουσίες Ελλήνων, θα επηρεαστούν τόσο οι διμερείς σχέσεις, όσο και ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτες καταγγελίες του Κώστα Γκαβογιάννη: Ο δήμαρχος σας λέει ψέματα για τα έργα στην Καρδίτσα (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΖητάει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Μπελέρης – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέχει να μαζέψει ψήφους για τις εκλογές