Άμεση σύσταση προανακριτικής για τις υποκλοπές προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας εάν κάνει κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές από το Ζάππειο ότι εάν το βράδυ της 21ης Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα τότε θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση. Παράλληλα, δεσμεύτηκε για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής, ούτως ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Θα προχωρήσουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να πέσει φως στο σκοτάδι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Κατά την άποψή μου είναι ίσως το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Δεν μιλάμε με εικασίες. Μιλάμε για αποδεδειγμένη παραβίαση των επικοινωνιών. Βρέθηκαν τα στοιχεία στους παρόχους. Για αρχηγό του τρίτου κόμματος, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων. Η PEGA δείχνει την απόλυτη σύνδεση του predator με την ΕΥΠ. Τι έχουμε; Έχουμε την παρακολούθησή τους από ένα κέντρο το οποίο ήταν υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού. Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο σκάνδαλο. 9 μήνες το συγκάλυπτε και στο debate ομολόγησε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος παρακολούθησης. Άρα δεν μπορεί να υπάρχει η επίκληση του εθνικού απορρήτου.

Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν. Θα επιχειρήσει δια την ψήφο να τους καταστήσει συνένοχους. Αυτή είναι η αλήθεια. Στο τηλέφωνο έβλεπε τα πάντα. Όποιος τα έχει στα χέρια του μπορεί να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα για 10 χρόνια. Είναι προφανές ότι αν η ΝΔ κερδίσει θα υπάρξει συγκάλυψη. Αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μία από τις πρώτες κινήσεις είναι να προχωρήσουμε προς την κάθαρση. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης μιλάει για εξεταστική; Πρέπει να πάμε σε προανακριτική. Τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να λογοδοτήσουν. Θα παρακολουθούμε την πορεία στη δικαιοσύνη, αλλά θα προχωρήσουμε στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Ελπίζω να δεχθεί ο κ. Ανδρουλάκης. Θα προχωρήσουμε στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να πέσει φως στο σκοτάδι. Που βρίσκονται αυτά τα τεκμήρια;»