Με ανατροπή νίκησε τελικά ο προφυλακισμένος υποψήφιος δήμαρχος, Φρέντι Μπελέρης, εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στη Χιμάρρα, επικρατώντας του Γκιόργκι Γκόρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μας μένει ένα χωριό να καταμετρηθεί! Μπροστά ο Μπελέρης! Συνεχής ενημέρωση…

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας σε εκλογικό τμήμα των δημοτικών εκλογών στη Χειμάρρα, όπου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται μπροστά με διαφορά 1,46%. Μάλιστα λόγω της έντασης για κάποια λεπτά σταμάτησε η καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του εισαγγελέα του Αυλώνα, ωστόσο, ο συνδυασμός του δείχνει έτοιμος για την επικράτηση στη Χειμάρρα.

Ο υποψήφιος της «Ομόνοιας» παρά το γεγονός ότι αρχικά ήταν αρκετά πίσω από τον «εκλεκτό» της κυβέρνησης Ράμα, έχει κάνει την αντεπίθεση στα αποτελέσματα των εκλογών και αναμένεται να προσπεράσει όσο προχωρά η ενσωμάτωση. Έως τις 10:20, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο Μπελέρης διατηρεί βραχεία κεφαλή (50,73%), έναντι 49,27% του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιόργκι Γκόρο. Η διαφορά υπολογίζεται στις 71 ψήφους υπέρ του ομογενή υποψηφίου, ωστόσο δεν έχουν καταμετρηθεί ψηφοδέλτια από κάλπες που αναμένεται να αυξήσουν το ποσοστό του Φρέντι Μπελέρη.

«Τα κουτιά με τις ψήφους που δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα, ανήκουν παραδοσιακά στον κύριο Μπελέρη», επισήμανε νωρίς το πρωί ο πρόεδρος Ομονοίας. «Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία», τόνισε.

Η διαδικασία καταμέτρησης ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και αφού οι κάλπες από τα 36 Ε.Τ. του διευρυμένου δήμου, μεταφέρθηκαν σε ενιαίο χώρο στο κέντρο της Χειμάρρας. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο. Ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την δημοσιοποίηση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν πολλές φορές την Κυριακή στην Χειμάρρα, χαρακτηρίζοντας «ασυνήθιστη» την εκλογική διαδικασία μια και ένας από τους βασικούς αντιπάλους είναι προφυλακισμένος.

Προηγούμενο άρθροΕξώδικο του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Γκαβογιάννη στον διευθυντή της εφημερίδας “Η ΑΛΗΘΕΙΑ” Γιώργο Αμβροσίου
Επόμενο άρθροΣτις 28 Μαΐου θα λύσουν τις διαφορές τους ο Ερντογάν με τον κύριο αντίπαλό του