Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι εικόνες με νεκρά άλογα στη Δυτική Πάρνηθα, όπου φέρεται να πέταξαν ζωντανά σε γκρεμό προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν».

Εθελοντές εντόπισαν στο σημείο δύο νεκρά άλογα, ενώ παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες, καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι με αυτόν τον τρόπο ορισμένοι συνηθίζουν να σκοτώνουν τα γέρικα ζωντανά.

Για το περιστατικό έχει κοινοποιηθεί καταγγελία προς την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ειδική Γραμματεία και τον Άρειο Πάγο.

Η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητά σε επιστολή της να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι: «Ενημερωθήκαμε από το τοπικό σωματείο μας, για την ύπαρξη επώνυμης καταγγελίας και φωτογραφιών, για χώρο στην Δυτική Πάρνηθα στην περιοχή της Χασιάς, όπου συστηματικά πετιούνται άλογα. Οι φωτογραφίες δείχνουν αρκετά ζώα και σκελετούς συνεπώς γίνεται επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Σας κοινοποιούμε την καταγγελία και παρακαλούμε για άμεσες ενέργειές σας ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι, δεδομένου ότι η περιοχή δεν είναι μεγάλη».

Ακόμη ένα περιστατικό «ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων»

«ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΝΗΘΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΨΥΧΩΝ- λίγα χλμ βόρεια της Φυλής- και οι φυλές των βαρβάρων της άγριας δύσης της Αττικής. Ακόμη ένα περιστατικό “ξεφορτώματος αχρήστων αλόγων” σε δυσπρόσιτα γκρέμια του βουνού από τα ορκ της περιοχής που τα είχαν στη κατοχή τους.

Το πιθανότερο είναι ότι τα ζώα τα πετάνε ζωντανά (γέρικα, άρρωστα) αφού είναι πιο βολικό να τα μεταφέρουν στο σημείο, είναι βαριά ζώα άλλωστε και σίγουρα δεν είναι βαρέλια να κυλίσουν τόσο χαμηλά στη σάρα του φαραγγιού.

Τα δύο ζώα άσχημα τραυματισμένα από τη πτώση θα προσπάθησαν πιθανόν να ανέβουν ή να κατέβουν άλλα πολύ σύντομα τα εγκατέλειψαν οι δυνάμεις τους και πέθαναν βασανιστικά. Εκτός αν τα εξαναγκάζουν με βίαιο τρόπο να κατέβουν και ύστερα τους σπάνε τα πόδια ή τα σκοτώνουν αν και το πολύ δύσκολο τερέν δε ευνοεί τόσο αυτή την εκδοχή.

Δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά και τα άψυχα σώματά δε φαίνονται από περαστικούς στο δρόμο. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του σημείου. Μέσα σε λίγες μέρες τα άλογα διαλύονται σε κομμάτια από τα άγρια και αδέσποτα ζώα και σκορπίζουν παντού. Τα δύο άλογα είναι σίγουρα γνωστά σε κάποιους αλλά κανείς δε μπορεί να ελπίζει να ανοίξουν στόματα ώστε να βρεθούν τα δίποδα σκουπίδια που το έκαναν».

Προηγούμενο άρθροΌλα τούμπα! Δεν προκλήθηκε ο θάνατος του ιδιοκτήτη γραφείου τελετών που ξυλοκοπήθηκε από τα χτυπήματα – Έπεσε νεκρός από ισχαιμία του μυοκαρδίου
Επόμενο άρθροΠερήφανη η κόρη του ηρωικού δημάρχου – “Νίκησε η Δημοκρατία Νίκησε η Ελλάδα”