Σε σοβαρή καταγγελία κατά του διοικητή της ΔΥΠΑ -πρώην ΟΑΕΔ- Σπύρου Πρωτοψάλτη προχώρησε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, σύμφωνα με την οποία ο «γαλάζιος» διοικητής έδωσε στη δημοσιότητα ψεύτικα στοιχεία για τους ανέργους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πρωτοψάλτης λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, σε επίσημο δελτίο Τύπου έλεγε ότι οι άνεργοι στη χώρα έπεσαν στους 859.626. Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί του «γαλάζιου» διοικητή της ΔΥΠΑ δεν προκύπτουν από πουθενά.

Αντίθετα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της ΔΥΠΑ, (Μάρτιος 2023) οι άνεργοι φτάνουν τους 1.035.580, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 20,6%, του εργατικού δυναμικού.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, «για πρώτη φορά στην ιστορία, χωρίς να δημοσιευθούν τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ για τον Απρίλιο του 2023, ο Διοικητής με δελτίο τύπου ανακοινώνει ως αριθμό ανέργων τις 859.626, αριθμός που δεν προκύπτει από πουθενά. Σαν να μη φτάνει αυτό, προχωράει και σε μια αυθαίρετη σύγκριση των στοιχείων με αυτά του Οκτωβρίου του 2011, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 813.442».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πρωτοψάλτης παρόμοια ψεύδη αναφέρει και για τους μακροχρόνια ανέργους που δήθεν μειώθηκαν στους 492.200 και που δήθεν αποτελούν τον μικρότερο αριθμό από τον Ιανουάριο του 2014 (τότε οι μακροχρόνιοι άνεργοι ήταν 483.548).

«Ρωτάμε τον κ. Διοικητή, ο οποίος συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία με χρήματα των ανέργων: Από που αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει ανακριβώς; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ένα fake δελτίο Τύπου μια εβδομάδα πριν τις εκλογές; Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των ανέργων στη χώρα μας παραμένει τεράστιος», τονίζει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων στον ΟΑΕΔ κατήγγειλε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο «γαλάζιος» διοικητής συμμετέχει σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ χρησιμοποιώντας χρήματα του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ).

Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, πήγε την Πέμπτη 4 Μαΐου, στην κομματική εκδήλωση της ΝΔ στην Αχαΐα, με χρήματα του ΟΑΕΔ. Μάλιστα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής του ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) χρησιμοποιεί χρήματα του Οργανισμού για την παρουσία του σε κομματικές εκδηλώσεις.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι Σπύρος Πρωτοψάλτης τον περασμένο Οκτώβριο προχώρησε σε προκλητική αύξηση του μισθού του κατά 1.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΚάνει ο καθένας ότι γουστάρει πλέον σε μία χώρα που μοιάζει ξέφραγο αμπέλι – Χρωστούσε ένα εκατομμύριο και έγινε ιερέας για να γλιτώσει τις διώξεις
Επόμενο άρθροΟ Μαρινάκης κόβει τους εκπροσώπους του ΜΕΡΑ25 από τις εφημερίδες και τις εκπομπές του Mega