Τις λεπτομέρειες για τη χορήγηση ειδικής άδειας μετ’ αποδοχών για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου καθορίζει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη.

Προβλέπει συγκεκριμένα ότι όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο αριθμός των ημερών αδείας διαμορφώνεται ως εξής:
Α. Για τους μισθωτούς με καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας: Χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, δύο εργασίμων για απόσταση 201- 400 χιλιομέτρων και τριών εργάσιμων ημερών για απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, εφόσον οι εργαζόμενοι μετακινηθούν οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους. Σε όσους μετακινηθούν από και προς νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Β. Για τους μισθωτούς με καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας: Χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, δύο εργάσιμων ημερών για απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, εφόσον οι εργαζόμενοι μετακινηθούν οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους. Έως τρεις εργάσιμες ημέρες δικαιούνται όσοι μεταβούν από και προς νησιά. Για όσους η Κυριακή 21 Μαΐου είναι εργάσιμη ημέρα, θεωρείται ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που προαναφέρθηκαν. Σημειώνεται ότι η ειδική άδεια άσκησης εκλογικού δικαιώματος δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ’ αποδοχών.

Προηγούμενο άρθροΔεν λυγίζουν οι Έλληνες από αυτά που θέλει να περάσει η Νέα Τάξη! Χιλιάδες πιστοί στην Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Άξιον Εστί
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο του κόμματος των υγειονομικών μαζί με τον επικεφαλής Γιώργο Παύλο θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα στην Καρδίτσα