Είμαστε πολύ περήφανοι για τον γιο μας λένε οι γονείς του Φρέντυ Μπελέρη

Πανευτυχείς για το σημερινό κατόρθωμα το προφυλακισμένου γιου τους, Φρέντυ Μπελέρη, να αναδειχτεί νικητής στις δημοτικές εκλογές της Χιμάρας, είναι οι γονείς του Έλληνα ομογενή.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον γιο μας», δηλώνουν στο newsit.gr, μετά τη νίκη του Έλληνα πολιτικού στις δημοτικές εκλογές της Χιμάρας.

Το σημερινό εκλογικό θρίλερ στη Χιμάρα, ήταν πραγματικά συγκλονιστικό. Ο Φρέντυ Μπελέρης νίκησε τον ανθυποψήφιο του, Γκιόργκι Γκόρο, ο οποίος ήταν ο «εκλεκτός» του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για μόνο 19 ψήφους.

Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών, ομογενείς μας και άλλοι υποστηρικτές του κ. Μπελέρη, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από εκλογικά κέντρα, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Μέσα στα γραφεία του Φρέντυ Μπελέρη, οι αγκαλιές έδιναν κι έπαιρναν:

«Νίκησε η δημοκρατία. Κέρδισε η Χιμάρα. Ευγνωμονώ όσους επέδειξαν λεβεντιά. Συμμερίζομαι όσους υπέκυψαν στην τρομοκρατία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, όλοι οι πολίτες της Χειμάρρας και εγώ ως δήμαρχος πρώτος μεταξύ ίσων περπατάμε ενωμένοι για να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, υπερασπίζόμενοι τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», δήλωσε ο ίδιος στο OPEN, μετά από τη νίκη του στις εκλογές της Χειμάρρας.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε σήμερα νέο αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία για τη σύλληψη και κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

Αναφερόμενος στο τεταμένο κλίμα Ελλάδας και Αλβανίας μετά τη σύλληψη του ομογενή μας Φρέντυ Μπελέρη ο κ. Σκέρτσος μίλησε για απαράδεκτη και αδιανόητη συμπεριφορά των Τιράνων να φυλακίσουν τον υποψήφιο δήμαρχο Χειμάρρας δυο ημέρες προ των εκλογών. «Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα θα ασκήσει κάθε μέσο που έχει στα χέρια της για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας. Θα υπάρξουν συνέπειες όχι μόνο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις αλλά και στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει. Η νίκη του κ. Μπελέρη στις εκλογές επιτείνει την πίεση στις αλβανικές αρχές για την απελευθέρωσή του», τόνισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «γίνονται συνεχώς διαβήματα και συζητήσεις με την αλβανική πλευρά. Ο κ. Μπελέρι κακώς κρατείται από τις αλβανικές αρχές».