Ολοκληρώθηκε η μεγάλη δημοσκόπηση στο Ζougla.gr – Ίδια τα ποσοστά για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μονοψήφια νούμερα για το ΚΙΝΑΛ

Με μία διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους αλλά με την Νέα Δημοκρατία να προηγείται και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επιστρέφει στα μονοψήφια ποσοστά κάτω και από εκείνα που το κόμμα αυτό λάμβανε επί προεδρίας της Φώφης Γεννηματά, μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα πριν από την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου 2023.

Σε αυτά τα συμπεράσματα μας οδηγούν τα αποτελέσματα της Ανοικτής Διαδικτυακής Δημοσκόπησης της ιστοσελίδας zougla.gr.  Ένα ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας αφορά το εύρος της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης» της ψήφου. Της απροσδιόριστης ψήφου δηλαδή.

Η ζώνη αυτή αθροιστικά περιλαμβάνει τους πολίτες που δεν είναι σίγουροι αν θα ψηφίσουν, εκείνους που ψηφίζουν κάποιο άλλο κόμμα από αυτά που αναφέρονται στην μέτρηση, εκείνους που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει και εκείνους που προτίθενται για διάφορους λόγους να ψηφίσουν Λευκό ή Άκυρο. Αυτό το ποσοστό λοιπόν είναι της τάξης του 15,6%. Πολύ μεγάλο για να αγνοείται. Σημειωτέον ότι βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές. Λογικά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα έπρεπε να έχει καταλήξει ως προς τις επιλογές της.

Ας κοιτάξουμε τα αποτελέσματα της έρευνας από κοντά. Το συνολικό δείγμα των πολιτών που συμμετείχαν ανέρχεται σε 3.315.

Σύμφωνα με την παρακάτω κάρτα το 90% των συμμετεχόντων είναι άνδρες και το 10% γυναίκες.