Μπαράζ επιθέσεων από τους Ρώσους – Κατέστρεψαν καίριες θέσεις των Ουκρανών

Η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει ξεκινήσει, αν και ακόμη διεξάγονται ελεγχόμενες επιθετικές ενέργειες, ωστόσο η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και είναι βέβαιο ότι θα ενταθεί…
Ωστόσο το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι Ουκρανοί έχουν ήδη ξεκινήσει και χρησιμοποιούν τους Βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow… εξέλιξη που θα επιδεινώσει πολύ το κλίμα με απρόβλεπτες συνέπειες… οι ρώσοι ετοιμάζουν πολύ σκληρή απάντηση κατά των Ουκρανών.

Η κύρια κατεύθυνση των αντεπιθέσεων των Ουκρανών είναι το Bakhmut όπου οι Ρώσοι ελέγχουν το 95% της πόλης και το Soledar όπου οι ρώσοι το κατέλαβαν πριν λίγο καιρό καθώς και το Ugledar που δεν ελέγχουν οι ρώσοι.
Ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι οι κινήσεις αυτές αντεπίθεσης, να είναι παραπλανητικές και με βάση ενδείξεις οι Ουκρανοί θα αντεπιτεθούν σε όλο το εύρος της εμπόλεμης ζώνης ή στο μεγαλύτερο τμήμα της.
Να σημειωθεί ότι από βόρεια έως νότια της Ουκρανίας η εμπόλεμη ζώνη είναι 1.550 χιλιόμετρα…
Οι Ουκρανοί κατέφεραν και πήραν πίσω ορισμένα εδάφη σε χωριά βόρεια του Bakhmut, βομβαρδίζουν το Donetsk συστηματικά ενώ η πιο σημαντική εξέλιξη ήταν η καταστροφή 4 αεροπλάνων και ελικοπτέρων των ρωσικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος…

Η απάντηση των Ρωσικών δυνάμεων, των Wagner και των Τσετσένων ήταν χτυπήματα σε 114 περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών καθώς και η μεγάλη καταστροφή της αποθήκης πυρομαχικών στην πόλη Khmelnitsky της Ουκρανίας.
Ο Ουκρανικός στρατός υπέστη την μεγαλύτερη καταστροφή σε εξοπλισμό από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τον Φεβρουάριο του 2022.
Η πυρκαγιά και οι εκρήξεις φαίνονταν από δεκάδες χιλιόμετρα μακριά…

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με διαρροές των Αμερικανών, οι Ουκρανοί όντως σχεδιάζουν να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος εάν λάβουν όπλα μεγαλύτερου βεληνεκούς…
Ήδη οι βρετανοί έχουν στείλει στον Ουκρανικό στρατό τους πυραύλους storm shadow που ήδη χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί καθώς και εκατοντάδες τεθωρακισμένα και πλήθος οπλικών συστημάτων…

Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων Ρώσων στα μετόπισθεν των Ουκρανικών θέσεων

Η Ρωσία εξαπέλυσε άλλο ένα κύμα πυραυλικών επιθέσεων στα μετόπισθεν του Ουκρανικού στρατού.
Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση των περιοχών Lviv αλλά και σε άλλες πόλεις της δυτικής και κεντρικής Ουκρανίας.
Τουλάχιστον έξι στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 απογειώθηκαν από το ρωσικό έδαφος με κατεύθυνση προς την Ουκρανία.
Είναι ήδη γνωστό ότι έχουν χτυπηθεί στρατιωτικές αποθήκες στο Ternopil.
Η τοπική στρατιωτική διοίκηση ζητά από τους πολίτες της Ουκρανίας να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τις συνέπειες του βομβαρδισμού.
Στο βίντεο, είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό το πώς διασκεδάζουν οι απλοί Ουκρανοί πολίτες με τις καταστροφές που συντελούνται στις πόλεις τους…
Αεροπορικός συναγερμός κηρύχθηκε και στην Πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.
Τα συστήματα αεράμυνας του Κιέβου ενεργοποιήθηκαν ενώ εκρήξεις ακούγονται στο βόρειο τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χτύπησε συγκεντρώσεις ουκρανικών στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στην πρώτη γραμμή.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι πυροβολικό, επιχειρησιακές και τακτικές δυνάμεις αεροπορίας έπληξαν 114 περιοχές συγκέντρωσης στρατευμάτων των Ουκρανών και στρατιωτικού εξοπλισμού τις τελευταίες 24 ώρες.
Τις τελευταίες ημέρες, τα χτυπήματα στα μετόπισθεν του Ουκρανικού στρατού και βασικών ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών μεταφορών είναι πλέον συστηματικές ενέργειες.