Οι εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου είναι ίσως οι πιο περίεργες και οι πιο… μαγειρεμένες! Δεν είναι λίγες φορές που έχουμε επισημάνει τον “σκοτεινό” ρόλο της Singular Logic που έχει αναλάβει και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων.

Και επειδή μπαίνουμε στην τελευταία στροφή πριν οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, έπιασαν δουλειά τα συστημικά μέσα, ξέρετε αυτά που έχουν “γεμίσει” από τα λεφτά της λίστας Πέτσα και βγάζουν δημοσκοπήσεις. Που λένε τι; Ναι, όπως πολύ καλά μαντέψατε, αναφέρουν πως η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην προτίμηση του κόσμου για να μας… κάτσει στο σβέρκο για άλλη μια τετραετία.

Οκτώ μέρες πριν τις εκλογές, οι εταιρείες GPO και Prorata δίνουν προβάδισμα 6,1% και 5% αντίστοιχα στο κυβερνών κόμμα.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της GPO, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,4% στην πρόθεση ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 27,3%, με τα δύο κόμματα να κερδίζουν οριακά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Μαΐου.

Tο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9,2%, το ΚΚΕ 6,6%, η Ελληνική Λύση 3,3%, το ΜέΡΑ25 3,6%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 8,5%.

Οπως αναφέρεται, «η ΝΔ παγιώνει μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανεβάζει μεν τη συσπείρωσή του, αδυνατεί, ωστόσο, να διεισδύσει σε άλλες εκλογικές δεξαμενές, έτσι ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να κάνει την ανατροπή».

Στην εκτίμηση ψήφου, η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται υπέρ του κυβερνώντος κόμματος (6,8) που συγκεντρώνει ποσοστό 37,2% έναντι 30,4% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 48,8% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 34,5%.

Η δημοσκόπηση της Prorata
Την ίδια ώρα σε δημοσκόπηση της Prorata το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος κινείται στα επίπεδα του 5% με την έρευνα να δίνει από 32,1% μέχρι 37,9% στο κυβερνών κόμμα και από 27,2% έως 32,8% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστά από 8,6% έως 12,4%, το ΚΚΕ από 5,9% έως 9,1%, η Ελληνική Λύση από 2,3% έως 4,7% και το ΜεΡΑ25 από 2,8% μέχρι 5,2%.

Ωστόσο, και η Metron Analysis που έκανε δημοσκόπηση για κανάλι συμφερόντων Μαρινάκη, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 8,2 μονάδες.

Η έρευνα της Metron Analysis έχει και μια πρόσθετη παράμετρο, ήτοι ότι έχει ένα μεγάλο δείγμα άνω των 2.000 ατόμων και έχει «προλάβει» να μετρήσει και το debate της Παρασκευής που παρακολούθησαν πολλοί ψηφοφόροι.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ φτάνει το 36,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 28%, μια διαφορά άνω των 8 μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 7,4%, η Ελληνική Λύση μοιάζει να μπαίνει στη Βουλή με 3,3%, ενώ στο 4,4% αποτυπώνεται το ΜέΡΑ 25,. Κάτω από τον πήχη του 3% υπάρχουν, παράλληλα, ενδιαφέρουσες εξελίξεις, μιας και με 2,5% παλεύει για τη Βουλή η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στο 1,3% εκτιμώνται η Εθνική Δημιουργία και η Νίκη.

Αν παρατηρήσετε και εσείς, μπορεί οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να είναι διαφορετικές, αλλά το γεγονός ότι όλες δείχνουν μικρές μόνο διακυμάνσεις, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πως πρόκειται για στημένες δημοσκοπήσεις που ευνοούν την κυβέρνηση.

Κανείς όμως, δεν έχει τολμήσει να ρωτήσει τον κόσμο για το αν συμφωνεί με τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας για “αποκλεισμό” του κόμματος “Έλληνες” αλλά και έτερων πατριωτικών συνδυασμών. Καμία εταιρεία όμως, δεν θέλει να χαλάσει το παραμύθι της κυβέρνησης για κυριαρχία…

Εμείς πάλι, ακούγοντας τον απλό κόσμο και τους πολίτες, την αγανάκτησή τους και τα “θέλω”, θα κρατήσουμε μικρό καλάθι και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η νύχτα της 21ης Μαΐου θα σοκάρει το Πανελλήνιο.