Πήραν έναν 16χρονο και τον έστειλαν στην Eurovision απλά επειδή λέγεται Βερνίκος και ανήκει στην οικογένεια των εφοπλιστών; Έστειλαν έναν 16χρονο να κάνει το… κομμάτι του με τα λεφτά του ελληνικού λαού; Και έρχεται μετά τον αποκλεισμό του απο τον τελικό του διαγωνισμού να δώσει και συνεντεύεξεις. Να μας πει ότι;

Για το μισό εκατομμύριο που χρειάστηκε η ΕΡΤ για να πάει το παρτάλι στη Eurovision θα μας πει; Ή θα πρέπει να ζητήσουμε Εισαγγελέα και για το κρατικό κανάλι για να δούμε πού πάνε αυτά τα λεφτά…

Πάντως, ο Victor Vernicos έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν», όπου αναφέρθηκε στα συναισθήματα που βίωσε και αποκάλυψε ποιος ήταν ο άνθρωπος που τον στήριξε περισσότερο.

Περιέγραψε όσα ακολούθησαν μετά την εμφάνισή του στη σκηνή και το κλίμα που επικρατούσε στα παρασκήνια για την ελληνική αποστολή.

«Δεν θυμάμαι, νομίζω ο σκηνοθέτης μας, μόλις κατέβηκα απ’ τη σκηνή, όλοι είχαν χαρεί. Όλοι ήταν στα παρασκήνια. Είδαν ότι τα έδωσα όλα, πόσο το χάρηκα, πόσο καλή ήταν η εμφάνιση. Ο πατέρας μου ήταν με την ελληνική συμμετοχή, πιο ψηλά και από τους Έλληνες», ανέφερε ο Victor Vernicos.

Η ανάρτηση του Victor Vernicos μετά τον αποκλεισμό
Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε μετά τον αποκλεισμό του από τη Eurovision «σας αγαπώ παιδιά και σύντομα θα έρθουν πολλά περισσότερα», ο Victor Vernicos ανέφερε πως θα συνεχίσει την πορεία του στη μουσική.

«Τα περισσότερα [που έρχονται], σίγουρα είναι και άλλα τραγούδια, συνεχίζω με την πορεία μου στη μουσική, πάντα τα δίνω όλα, όπως έκανα στη σκηνή της Eurovision. Πάντα με βάζω στο deep-end, όπως λέγεται, άκουσα κάτι τώρα τελευταία: «γιατί να βάζεις στόχους που μπορείς να πετύχεις, βάζε στόχους που φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πετύχεις». Αυτό θα συνεχίσω να κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να μάθω και να δώσω»
«Βάζεις δύσκολους στόχους» σχολίασε ο παρουσιαστής. «Ναι, νομίζω, αυτό είναι το point της ζωής. Θέλω να μάθω και να δώσω όχι να πάρω», απάντησε ο τραγουδιστής.

«Πόσο όμορφος είναι ο κόσμος, μου άρεσε πάρα πολύ η Eurovision. Μου άρεσε η συνεργασία μου με όλους από εδώ πέρα. Έμαθα πάρα πολλά πράγματα τεχνικά», σημείωσε αναφορικά με το τι έμαθε μετά την εμπειρία του στη Eurovision.

Σε ερώτηση για τον άνθρωπο που τον στήριξε περισσότερο από όλους, ο Victor Vernicos αναφέρθηκε στην οικογένειά του. «Πέρα από τον μπαμπά, οι αδελφές μου και τα ξαδέλφια μου που πετάξανε από τη Δανία και ήρθαν εδώ. Όλη η οικογένεια. Και όλα τα άτομα από την ΕΡΤ και την Panic [Records], μέχρι και από το BBC».

«Ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτά που κάναμε»
«Για ένα οχτάχρονο παιδάκι που τη λένε Λίλη που με ρώτησε αν θα μπορούσαμε να νικήσουμε τη Eurovision και της είπα «αν το πιστέψεις εσύ θα μπορούσαμε». Εγώ γι’ αυτήν στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι δεν θα προκριθούμε. Αλλιώς ήμουν πολύ χαρούμενος γι’ αυτά που κάναμε και αυτά που περάσαμε».

Σε σχέση με το αν θα συμμετείχε ξανά κάποια στιγμή στο μέλλον στον διαγωνισμό του τραγουδιού, ο Victor Vernicos, απάντησε πως «δεν λέω «όχι» ποτέ, θα μπορούσα σίγουρα».

Τέλος, για το πότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ανέφερε πως θα παραμείνει στο Λίβερπουλ για τον τελικό. «Νομίζω στις 15 Μαΐου, 2 η ώρα το πρωί. Αύριο θα είμαι στο Λίβερπουλ για τον τελικό».