Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, ενάντια στην συνεχιζόμενη προσπάθεια μετατροπής των γιατρών σε περιοδεύοντα θίασο, η οποία συνεχίζεται κανονικά…

Τελευταίο παράδειγμα ήταν η απόφαση μετακίνησης γιατρών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της παθολογικής του νοσοκομείου Δράμας, που απειλείται με λουκέτο λόγω ελλείψεων. «Συγκεκριμένα αφορά μετακίνηση 4 παθολόγων από το ΑΧΕΠΑ για 1 εβδομάδα έκαστος, δείχνοντας πως οι ιθύνοντες αδιαφορούν παντελώς για τις οικογενειακές, προσωπικές και λοιπές υποχρεώσεις των συναδέλφων! Την τελευταία στιγμή, αυτές οι μετακινήσεις μετατράπηκαν σε μονοήμερες μετακινήσεις για εφημέρευση. Επίσης, αφορά μετακίνηση εντατικολόγων από την ΜΕΘ του Ιπποκράτειου, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν εφημερίες παθολόγων (!!!) στην παθολογική κλινική της Δράμας, εντατικολόγοι που έχουν χρόνια να ασκήσουν παθολογία καλούνται να φρεσκάρουν τις παλιές τους γνώσεις “στου κασίδη το κεφάλι”, τους ασθενείς της παθολογικής κλινικής της Δράμας! Φυσικά, η εξαναγκαστική μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού από τη μεγαλύτερη ΜΕΘ και του μόνου μεταμοσχευτικού κέντρου της Β. Ελλάδος δημιουργεί, συν τοις άλλοις, πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση τους.

Οι γιατροί λένε ότι αυτές οι μετακινήσεις έρχονται να προστεθούν στις μετακινήσεις που έχει καταγγείλει η ΕΝΙΘ το προηγούμενο διάστημα, για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας και έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που υπηρετεί η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μάλιστα εξηγούν οτι οι μετακινήσεις λαμβάνουν πια καθεστώς «μονιμότητας», καθιστώντας έωλο το επιχείρημα της κάλυψης έκτακτων αναγκών που επικαλούνται οι διοικήσεις, ενώ γίνονται όλο δυσμενέστερες και πιο επιβαρυντικές για τους μετακινούμενους συναδέλφους. Οι Διοικήσεις δήθεν επικαλούνται την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Δράμας, αλλά το μόνο που καταφέρνουν με τις μετακινήσεις είναι να υποβαθμίζουν παραπέρα τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, οδηγώντας σε επικίνδυνες συνθήκες τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους γιατρούς.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν για ακόμα μια φορά πως η πραγματική λύση για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών του ΕΣΥ, είναι μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, αυξήσεις στους μισθούς, μονιμοποίηση των επικουρικών συναδέλφων.

«Τους δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τις συνεχιζόμενες μετακινήσεις προσωπικού» καταλήγουν .