Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης νοσηλευτικής.

Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία – ειδικά τις ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι νοσηλευτές αναδείχθηκαν σε σύγχρονους «ήρωες».

Είναι αυτοί οι άνθρωποι που κυβέρνηση Μητσοτάκη έδιωξε από το πόστο που υπηρετούσαν τόσα χρόνια επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι για να βάλουν στον οργανισμό τους ένα πειραματικό σκεύασμα.

Αυτό ήταν το ευχαριστώ για την “πλάτη” που έβαλαν σε όλες τις δύσκολες συνθήκες που έφερε η δήθεν Πανδημία.

Τους εξαθλίωσαν, τους άφησαν χωρίς μισθό, τους οδήγησαν στην ανέχεια, αυτούς και τις οικογένειές τους και όταν αποφάσισαν να τους πάρουν πίσω αρνήθηκαν να τους δώσουν τα χρήματα που έχασαν και στις δομές υγείας που εργάζονται δέχονται συνεχόμενο bullying από τους εμβολιασμένους συναδέλφους τους.

Έτσι τιμά η κυβέρνηση τους ήρωες νοσηλευτές.

Προηγούμενο άρθροΟργή από τους Ρεθυμνιώτες: Η ΤΕΡΝΑ του Γεραπετρίτη παίρνει άδειες για εγκατάσταση αιολικών σε περιοχές ΝΑΤURA
Επόμενο άρθροΟργή από τους Καρδιτσιώτες για τον Γιώργο Κωτσό! Ύβρεις κατάρες και χλευασμοί από ανθρώπους που εξαθλιώθηκαν εδώ και τέσσερα χρόνια